2023. december 03. (vasárnap) 12:26

Röhej – Demeter egyedül maradt

Egyedül Demeter pályázta meg a mostani állását. Úgy tűnik, mások még esélyt sem adtak maguknak, hogy versenyre kelhetnek a kormány kedvenc gitárosával. Azt nem írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium szombati közleménye, hogy akkor megkapja-e az állást.

A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetői pozíciójára kiírt pályázati felhívás benyújtási határideje 2023. november 16-án 17 órakor lejárt. A vezetői posztra egyetlen pályázat érkezett, benyújtója Demeter Szilárd Csaba – szól a Kulturális és Innovációs Minisztérium rövid szombati közleménye.

A bejelentés azért is furcsa, mert ahogy korábban megírtuk, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter még október 9-én írta alá a pályázati felhívást Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatói tisztségének betöltésére. Az akkori kiírás szerint mesterfokozatú végzettséggel és szakirányú képzettséggel, illetve jogász vagy közgazdász szakképzettséggel rendelkező embert keresnek a főigazgatói tisztségre. Márpedig Demeter Szilárdnak filozófusi diplomája van, amelyet 1999-ben szerzett meg a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen.

És hogy miért indult? „A magam részéről ugyanazt vallom, amit szűk öt évvel ezelőtt is elmondtam minden érdeklődő médiumnak: ha valaki jobb pályázatot tesz le az asztalra, mint szerénytelenségem, akkor én leszek az első, aki beáll mögé és támogatja, mert azzal csak nyer a magyar irodalom és a magyar kultúra. És ez a legfontosabb – írta a Mandineren közzétett indoklásában, majd zárójelben üzen az érte aggódóknak is: hál’ Istennek az identitásom nem pozíciófüggő.

 

Még több kultmix…
Novella