2024. április 23. (kedd) 06:39

Rois rozsdás hangja

Addig is, amíg jövő február derekán elstartol Közép-Európa legrangosabb, A-kategóriás filmfesztiválja, lássuk, hogy milyen produkcióknak tapsolhatott idén a 72. Berlinale publikuma!? „A szerelem gyors ábécéje” Nicolette Krebitz munkája.

Nagyon kevés színésznőt ismerek személyesen. De a hajdani Reform Magazinnak interjút készítve egy berlini rendezővel, a színpadi próba során alkalmam volt látni, hallani Sophie Rois – akkor fiatal – kirobbanó tehetségét. Aztán a Spree-parti fesztivál forgatagában még kézcsókos beszélgetésbe is keveredtünk. Nos ez a varázslatos hangú, karcsú asszony alakítja Krebitz 2022-ben debütált filmjében azt a 60 esztendős színésznőt, akinek már nem jut szerep, de dolgoznia még kell.

Jobb hiján „Sprachcoach”-i munkát vállal. Vagyis egy beszédhibás tinédzsert próbál kirángatni az érthetetlen szavak dzsungeléből. Répa, retek, mogyoró – korán reggel, ritkán! Nos, ha rigó rikkantás nincs is a 105 perces sztoriban, annyit elárulhatunk, hogy a 17 éves „diák” nem más, mint az a srác, aki nem sokkal korábban ellopta a „tanárnő” tömött táskáját… Szép mese, további szerepekben Udo Kier és Milan Herms. „A Quick Alphabet of Love” talán egyszer a magyar mozikba is eljut!

Még több kultmix…
Novella