2024. július 22. (hétfő) 09:44

Sűrű albumbemutató

Aebsence

Az Aebsence zenekar tavaly november 3-án jelentette meg legutóbbi lemezét, aminek dalaiból a decemberi Dürer Kertes koncerten már adtak ízelítőt, de most elérkezett A lemezbemutató is.
A zenekar február 24-én a KÉK YUK-ban (Supersonic – Blue Hell) teljes egészében eljátssza a Sűrű címet viselő albumot és természetesen a régi dalokról sem feledkeznek meg.
A lemez végre a megérdemelt fizikai formátumot is megkapta, így a lemezbemutatón már be is szerezhetitek a CD-t és az új album designjához készült pólókat is.
A zenekar 1995-ben alakult Gödöllőn. A cél a rock/metal egy olyan progresszív megközelítése volt, amelyben a magyar népzene használata a zenekar saját innovatív stílusát erősíti. 1997-ben Budai Péter énekessel lett teljes a zenekar felállása, aki előző csapatában már kísérletezett hasonló ötletekkel. 1999-ben jelentkeztek a mára kultikussá vált Old demóval, melyen fúvós hangszereket is használtak. 2002. december 13-án megjelent a hazai underground színtéren, a rockzenei sajtóban és külföldön is nagy sikert aratott Unusual CD, amin furulyát és hegedűt is használtak. 2009-ben új dalok írásába kezdtek a második albumhoz, a direktebb, nyersebb és ösztönösebb megszólalás érdekében tudatosan elhagyva a népi hangszerek használatát. 2012. november 22-én debütált az …is dead című, második album online letölthető formában. Az új album megjelenésével egy időben mutatták be az első hivatalos videót is, amely a Circle Of Confusion című dalra készült. 2014 novemberében Karner Gábor vette át a tragikus körülmények között elhunyt Polgár Balázs helyét. 2017. november 3-án jelent meg a zenekar egyszerűen 3 címre keresztelt albuma. Ennél a lemeznél a korábbiaktól eltérően több dalhoz is klip készült. 2020 Liwa László basszusgitárost Nedoluha György váltotta. A nyolc dalos negyedik nagylemez Sűrű címmel 2022. november 3-án jelent meg szerzői kiadásban. Budai Péter – ének, Perneczky András – gitár, Nedoluha György – basszusgitár, Karner Gábor – dob

Még több kultmix…
Novella