2023. december 03. (vasárnap) 12:45

Vidnyánszky lemondott

A sérült művészeket megműtötték, Vidnyánszky Attila vezérigazgató pedig rendkívüli társulati ülést hívott össze. Még tartott a rendkívüli ülés, amikor a Magyar Nemzet megírta, hogy Vidnyánszky Attila a baleset miatt bejelentette lemondását a társulatnak.A vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert.

Az utódlásról egyelőre nincs hír, de elképzelhető, hogy Vidnyánszky Attila posztját megbízott vezérigazgatóként egyelőre Rátóti Zoltán, a Nemzeti Színház stratégiai igazgatója, a Színház- és Filmművészeti Egyetem volt rektora veszi át – amennyiben Csák János végül elfogadja Vidnyánszky lemondását, a minisztérium ugyanis egyelőre kivár.

Miután a bakeset után több médiumban is megjelent, hogy a vezérigazgató tudott az életveszélyes díszletekről, többször szóltak neki, nem is tehetett mást. Ám azonnal jelentkezett Fekete György és Ókovács Szilveszter, akik arra biztattál, hogy maradjon. Egyelőre Csák miniszter sem fogadta el a lemondását, így könnyen meglehet, hogy ismét pávatáncnak leszünk majd tanúi. Az persze vitathatatlan, hogy a kormány számára Vidnyánszky az egyik legbiztosabb bástya a kultúrharcban, a színházi világban mindent megszerzett kormány segítséggel, amit meg lehet. Rátóti hozzá kisebb jóval kisebb kaliber…

Még több kultmix…
Novella