2024. július 16. (kedd) 07:36

Meghosszabbítják a Yoko Ono-kiállítást

Yoko Ono kiállítás

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítja A háborúnak vége! Ha te is akarod – Tribute to Yoko Ono című kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeum, így a képzőművész-békeaktivista több mint harminc munkáját bemutató tárlat március 5-ig lesz látogatható – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

A MNM közlése szerint a békevágy és a béke témájához kapcsolódó műveket bemutató rendhagyó tárlatot az Ukrajnában zajló háború motiválta, a kiállítás bevételéből a múzeum a háború kárpátaljai áldozatait támogatja. A tárlaton látható, a béke mellett kiálló művek gondolkodásra ösztönöznek, illetve aktív közreműködésre is motiválnak. Yoko Ono ennyi műve még sohasem szerepelt együtt Magyarországon – olvasható a tájékoztatóban.

A kiállítás interaktív részein bárki kifejezheti együttérzését, megoszthatja békeüzenetét a Menekülthajó című térben, illetve kitűzheti üzenetét, gondolatát az Én anyukám gyönyörű című falon. A múzeum előterében látható Kívánságfa a békéért című installációra a látogatók békével kapcsolatos kívánságaikat, üzeneteiket helyezhetik el, jegyváltás nélkül is. A fára felakasztott üzenetek a kiállítás után Izlandra kerülnek, a Képzeld el a békét! elnevezésű torony tövébe, a Kollafjördur-öbölben lévő Videy-szigeten.

Yoko Ono a legismertebb kortárs japán képzőművész, emellett zenész és dalszerző is, aki John Lennon oldalán az avantgárd művészeti élet aktív, meghatározó tagjává vált és a konceptualista művészet iskolateremtő mestere lett – áll a közleményben. A Yoko Ono-kiállítás keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között tart nyitva.

Még több kultmix…
Novella