2024. május 20. (hétfő) 11:18

Bezos 177 milliárd forintos jachtja

Az Amazon alapítójának új, 500 millió dolláros megajachtját az Y721 Korut, amelyet az Oceanco cég épített, első tengeri tesztútján videózták le, és pont olyan fényűző, mint amilyet a világ harmadik leggazdagabb emberétől elvárnánk.

A 417 láb (127 méter) hosszú hajó a világ legnagyobb vitorlás jachtja éppen a hollandiai Rotterdamból kihajózva tartott az Északi-tenger felé. Háromárbócos hajónak egyben három fedélzeti szintje is van, amelyek közül az egyikben még egy úszómedence is található.

Az építő cégnek egyébként meggyűlt a baja a hajóval, mert tavaly kiderült, hogy a hollandiai Koningshaven-hidat esetleg le kell bontani, hogy az Y721 Koru áthaladhasson alatta, amikor elkészül. Azonban a megajacht 69 méter hosszú árboca jócskán meghaladta a híd átbocsátási magasságát. A városi tisztviselők rövid időre beleegyeztek a híd időleges bontásába is, de azután a közvélemény nyomására visszakoztak – írja a New York Times. A lakosok azzal fenyegetőztek, hogy tojásokkal dobálják meg az 500 millió dolláros járművet. Végül az építő cég úgy oldotta meg a helyzetet, hogy hajót csendben egy másik hajógyárba vontatták az árboca nélkül.

Érdekesség, és már mi is beszámoltunk róla, hogy Bezos jachtját egy 246 láb (75 méter) hosszú, YS7512 nevű kísérőhajó is követi majd, amely a Damen Yacht eddigi legnagyobb támogató hajója. Helikopterleszállóval és hangárral is rendelkezik, ugyanis a fővitorláson nem tud leszállni egy helikopter. A segédhajó fedélzeti szállásán egyébként összesen 45 fő kaphat helyet.

Még több AKTUÁLIS…