2024. május 18. (szombat) 16:15

Charlottenburg leghülyébb autósa

Egy csecsemő is megsérült abban a súlyos közlekedési balesetben, mely március elején történt a német főváros nyugati felében. A berlin-charlottenburgi karambolt egy 50 éves részeg férfi okozta, aki a legendás Ku’dammon egy piros lámpán hajtott át.

Szemtanúk szerint a Kurfürstendamm buszsávjában, az Adenauer Platz közelében száguldott az az autó – utasként egy kisbabával és két hölggyel – , mely a tilos jelzés ellenére is behajtott egy kereszteződésbe. Csattanás! A vétlen járművezető kocsija nekicsapódott egy parkoló furgonnak. S egy leszakadó karosszéria elem újabb járműben is kárt tett. A belvárosi katasztrófa mérlege a rendőrség pénteki beszámolója szerint: megsérült egy újszülött, valamint édesanyja és egy másik nő. Őket kórházban ápolják, míg a balesetet okozó sofőr néhány karcolással megúszta a Ku’damm kalandot. Az anyagi kár több tízezer euróra tehető.

Az 50 esztendős gyorshajtó a fenti ütközés előtt, aznap már egy taxiban is kárt okozott, lehorzsolva annak oldalát. A surlódás helyszínéről elhajtott. A vétkes férfi tesztje, 1,5 vérezrelékes alkoholos befolyáltságot mutat. Jó hír a charlottenburgi barom autós számára, hogy jogosítványát nem vonják be. Ugyanis érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik tavaszi történetünk fürge, ám ingatag, szomjas hőse!

Még több AKTUÁLIS…