2024. június 15. (szombat) 11:53

Drónokkal támadtak meg egy lőszergyárat Iránban

Az iráni állami média jelentése szerint az iráni légvédelem sikeresen visszavert egy dróntámadást, amit az ország középső részén lévő Iszfahán katonai létesítménye ellen intéztek ismeretlenek. A védelmi minisztérium szerint a lőszergyárat célzó három, robbanószerkezettel felszerelt drón közül kettőt a levegőben megsemmisítettek, a másik pedig felrobbant. A szombat éjjel történt incidensnek nincsenek áldozatai. Az iráni hírügynökségek korábban már tudósítottak a létesítményből jelentett robbanásról, valamint képeket is közöltek, amiken tűzoltóautók és mentőautók láthatók.

Iszfahán kormányzóhelyettese, Mohammed Reza Dzsan-Neszfári azt közölte, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben. Az iráni állami tévé jelentése szerint tűz ütött ki az északkeleti Tebríz egyik olajfinomítójánál, legalább egy tűzoltó megsérült, az okot egyelőre vizsgálják.
Júliusban az iráni hatóságok több kurd milicistát tartóztattak le, akik a gyanú szerint Izraelnek dolgoztak, és egy kiemelten fontos iszfaháni védelmi komplexum felrobbantását tervezték. Az utóbbi években többször jelentettek robbanásokat és tüzeket az iráni hadsereg létesítményeiből.

Még több AKTUÁLIS…