2024. május 18. (szombat) 22:13

Frankfurt: veszélyes kontroll

Frankfurt: veszélyes kontroll

A „Január leghülyébb utasa” címmel talán az a fiatalember büszkélkedhet idén, akit a Majna-metropoliszban vett őrizetbe e héten a német rendőrség. Mi történt azon a borongós, télies estén?

Frankfurtban a buszon az ellenőrök kérték egy 28 esztendős legény jegyét. Az utas ticket vagy bérlet helyett bicskát rántott, s a két közlekedési dolgozó felé bökdösve próbálta elhagyni a járművet. Ám az ajtók már záródtak, s a Frankfurt-bockenheimi megállóból kigördült az autóbusz. A makacs, spórolós polgár nem adta fel egyhamar: a sofőrt fenyegetve, s a vezetőt védő plexiüveget karistolva üvöltötte, hogy le akar szállni.

Az ellenőrök ekkor lefogták a dühöngő fekete utast és elvették tőle zsebkését. A riasztott zsaruk jóvoltából perceken belül bilincs kattant a zsivány csuklóján. A január második felében történt támadás tettese nem ismeretlen a – közel 800 ezer lakosú – Hessen tartományi város hatósága előtt. Hiszen már két elfogató parancs is érvényben volt ellene. Mert előző szabadságvesztéséből pár száz órát „elfelejtett” letölteni. A rendőrség egyelőre nem tájékozatta arról a sajtót, hogy német, avagy külföldi állampolgár-e a rács mögé került férfi?

Kapcsolódó
Még több NAGYVILÁG…