2024. május 18. (szombat) 14:55

Orosz nők szólítják fel Putyint, hogy ne küldje „mészárszékre” a férfiakat

Orosz feleségek és anyák egy csoportja arra szólította fel Vlagyimir Putyin elnököt, hogy hagyja abba férjeik és fiaik „mészárszékre” küldését, és arra kényszerítsék őket, hogy megfelelő kiképzés vagy ellátás nélkül csatlakozzanak a fronton harcolókhoz – adta hírül a CNN.
A független orosz Telegram csatorna, a SOTA által megosztott videóban a nők elmondták, hogy szeretteiket március elején „rohamcsoportokhoz kényszerítették”, annak ellenére, hogy kiképzésük csak négy napig tartott a szeptemberi mozgósításuk óta.
A videón az látható, hogy a nők egy orosz nyelvű táblát tartanak a kezükben, amelyen ez áll: „580 kiküldött”, 2023. március 11-én.
„A férjem… az frontvonalon található” – mondja egy nő a felvételen.
„Felkészültek a hazájuk szolgálatára, de az általuk kiképzett szakiránynak megfelelően, nem rohamosztagosként. Kérjük, hozzák vissza srácainkat a frontvonalból, és lássák el a tüzéreket fegyverrel és lőszerrel.”
A CNN nem tudta ellenőrizni a videóban szereplő női csoport állításait.
Oroszország azon lépése, hogy százezreket küldjön harcba Ukrajna csatamezőire, tiltakozást váltott ki, és sok oroszt – különösen fiatal férfiakat – késztetett arra, hogy elmeneküljenek az országból.

A besorozott orosz férfiak családjai bírálták a mozgósítást, mondván, hogy súlyos problémák vannak, mint például fegyelmi problémák, a középrangú tisztek vezetésének hiánya, a kiképzés hiánya, valamint logisztikai nehézségek, mint az elégtelen egyenruha, rossz élelem és a rossz orvosi ellátás.

Még több AKTUÁLIS…