2024. június 15. (szombat) 13:06

Öt évet kapott a díler

Rengeteg üzlet bedőlt 2020 óta a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett korlátozások miatt. Virágzott, s januárban is tombol viszont a kábítószer kereskedelem. Egy Németországban lebukott drog dílert most hosszú szabadságvesztésre ítélt a cottbusi tartományi bíróság.

A német fővárost körülölelő festői Brandenburgban öt év letöltendő börtönnel sújtották azt a spreewaldi fiatalembert, aki Crystal Meth, Marihuana és Ecstasy kereskedelemből élt. Illegális fegyvertartás miatt is felelnie kell a 24 esztendős legénynek. A kelet-németországi, romantikus Oberspreewald-Lausitz régióban bizniszelő vádlott – így a hatóság – mintegy 80 ezer eurós forgalmat bonyolított le a közelmúltban. A mintegy 33 millió forintnyi összegből 2023-ig egyetlen cent sem került elő…

A maga is kemény kábítószerfüggő „üzletember”, vélhetően saját fogyasztását finanszírozta első sorban a büncselekmény sorozattal. A rács mögé került férfi beismerő vallomást tett, s egy eberswaldei büntetésvégrehajtó intézetben e hetekben kezdte meg elvonó-terápiával kombinált szabadságvesztését. Az aktuális statisztikák szerint tavaly átlag napi öt-hat halálos áldozata volt az NSZK-ban a különböző illegális bódítószereknek. Ez 15,5 százalékkal magasabb kvóta a 2020-ban regisztráltnál, midőn összesen bő másfélezer halottja volt a drogoknak.

Kapcsolódó
Még több NAGYVILÁG…