2024. április 18. (csütörtök) 13:54

Potsdam: peches rabló duó

Potsdam

Március küszöbén, alkonyatkor hívatlan „vendégek” törtek-zúztak egy kelet-németországi ékszerüzletben. A kalapáccsal és könnygázzal akciózó zsiványok Potsdam-Drewitzben a bolt kirakatából csentek el egy csinos ajándéktárgyat.

A Berlinnel szomszédos, Brandenburg 185 ezer lakosú tartományi fővárosban szerencsére senki sem sérült meg komolyabban a hétfői bűncselekmény során. A megtámadott potsdami ékszerüzlet munkatársait és vevőit persze meglepte a két álarcos rabló. A páros egyik tagját menekülés közben feltartóztatta egy szemfülés járókelő. Miután a gengszter kalapácsával könnyebben megsebesítette az „önkéntes rendőrt”, egyik cipőjét, szerszámát és a lopott kincseket hátrahagyva társával együtt elrohant a tetthelyről.

Az ismeretlen rendszámú autójukkal még szökésben lévő lúzer duót nagy erőkkel keresi a német-lengyel határ közelében a hatóság. A seregnyi tárgyi bizonyíték és a maszkírozott zsiványok személyleírása komoly segítség a zsaruk számára. A brandenburgi hatóság bízik benne, hogy márciusban újabb szemtanúk jelentkeznek, s hamarosan kézre kerülnek a (peches) vélhetően fiatal és amatőr rablók.

Még több AKTUÁLIS…