2024. szeptember 22. (vasárnap) 06:38

A Bayern simán verte a Laziot

A Bajnokok Ligája kedd esti negyeddöntőiben a Bayern München könnyedén jutott tovább. A bajorok Harry Kane góljaival nyertek hazai pályán. A Bayern München egygólos hátrányból várta a Lazio elleni visszavágót, és a győzelem már csak azért is fontos volt számukra, hogy megmentsék a klub szezonját. Tuchel és Löw ugyan nyáron távozik, de addig sem mindegy, hogy mi történik a bajor csapattal, hogyan búcsőzik az edző páros.

Goretzka beívelt labdáját Müller visszafejelte, a középen felzárkózó Guerreirónak a gyengébbik, vagyis a jobb lábára érkezett, a lövése pocsékul sikerült, de tökéletes passz lett belőle, mert Kane hét méterről belecsúsztatott a labdába. Provedel kapus beleért ugyan, de kiütni már nem tudta, és a labda a gólvonal mögé vánszorgott. Kimmich szöglete után röviden fejelték ki a labdát az olasz védők, de Ligt kapásból, éles szögből visszalőtte, Müller négy méterre a kaputól beletette a homlokát, így a labda nem mellé, hanem a kapuba került. A bajoroknak a lehető legjobbkor jött ez a találat, mert így már a fordítás tudatában mehettek szünetre.
A 66. percben Kane lényegében lezárta a meccset. Sané megindult a jobb oldalon, befelé cselezett, és 15 méterről ballal kapura zúdította a labdát, mivel sarokra ment, Provedel vetődve ütötte ki, pechére rossz helyre, Kane-nek pedig nem volt nehéz dolga az üres kapuba passzolnia. Müllernek volt még egy kapufája, de az eredmény már nem változott.

Még több sport…