2024. szeptember 21. (szombat) 01:50

A Liverpool a bíró hibájából vesztett

A Tottenham a hajrában szerzett öngóllal 2–1-re legyőzte a kettős emberhátrányba kerülő Liverpoolt a Premier League 7. fordulójában. Az első félidőben még 0–0-s állásnál Luis Díaz emberhátrányban is vezetést szerzett a „vörösöknek”, a játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a találatot. A mérkőzést követően elismerték, emberi tévedés történt, szabályos góltól fosztották meg a vendégeket.

Jones kiállítása sem zavarta meg a Liverpoolt, amely a 34. percben Luis Díaz révén vezetést szerzett a Tottenham otthonában. A játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a vendégek gólját. Két perccel később Szon Hung Min góljával előnybe került a Tottenham, amire ugyan Cody Gakpo révén még válaszolt a Liverpool, a hajrában Matip öngóljával nyertek a hazaiak a Diogo Jota kiállítása után kettős emberhátrányba kerülő „vörösök” ellen.

A PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) a mérkőzést követően elismerte, hogy tévedés történt.
„ A Luis Díaz által lőtt gólt a játékvezetők helyszíni csapata les miatt érvénytelenítette. Ez egyértelmű és nyilvánvaló hiba volt, a gólt a VAR beavatkozásával meg kellett volna ítélni. A VAR azonban elmulasztotta a beavatkozást”. A testület továbbá közölte, megvizsgálják a hibához vezető körülményeket, és felveszi a kapcsolatot a Liverpoollal is.
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere azonnal reagált a közleményre. „Kinek segít ez most? Nem kapunk érte pontokat. Senki sem vár el száz százalékban helyes ítéleteket, de azt gondoltuk, hogy a VAR megérkezése talán könnyebbé teszi a dolgokat” – fogalmazott a német menedzser.

Még több sport…