2024. szeptember 20. (péntek) 05:44

A Mezőkövesd az NB II kapujában

A labdarúgó NB I 24. fordulójának szombati nyitányán a Mezőkövesd a Diósgyőrt fogadta. Negyedóra elteltével Szatmári góljával szerezték meg a vezetést a vendégek, de a félidő végén Drazsics révén egyenlített a Kövesd. A második játékrészben egy védelmi megingást kihasználva Bényei találatával vezettek újra a miskolciak, akik Szilágyi kiállítása után az utolsó 20 percet emberelőnyben tölthették. Vereségével a Kövesd nagyon nehéz helyzetbe került.

 

LABDARÚGÓ NB I
24. FORDULÓ
MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DIÓSGYŐRI VTK 1–2 (1–1)
Mezőkövesd, Mezőkövesd Városi Stadion. Vezette: Antal Péter (Bornemissza Norbert, Vígh-Tarsonyi Gergő)
Gólszerző: Drazsics (45.), ill. Szatmári Cs. (16.), Bényei B. (71.)
Kiállítva: Szilágyi Sz. (77.)

 

Jó hangulatban, a szokottnál több néző előtt kezdődött szombaton ebédidőben a két Borsod vármegyei együttes összecsapása. A hangulatot elsősorban a vendégszektort megtöltő diósgyőri szurkolók biztosították, akik már a mérkőzés elején ünnepelhettek.

„El kell ismernem a szerencse is kellett a gólomhoz – mondta Szatmári Csaba, a DVTK vezető góljának szerzője. – Nielsen Marco Lund lőtt kapura, a labda levágódott a védőkről, és úgy tűnt, a kapusé lesz. Ám én nem álltam meg, mentem tovább, a labda visszafelé pörgött, Riccardo Piscitelli pedig elcsúszott – így lőhettem a kapuba. De ha nem számítok erre, ha feladom, biztosan nincs belőle gól…”

A szünet előtt nem sokkal Sztefan Drazsics egyenlített. A szoros mérkőzésen fordulópontot jelentett, amikor a vendégek cseréltek, és a kispadról érkező játékosok új lendületet tudtak adni a diósgyőrieknek – Stephen Godfrey beadását követően Bényei Ágoston szerezte meg a győztes gólt. A Mezőkövesd sokat dolgozott, ám a hajrában csökkentek az esélyei, miután a Vasastól szerződtetett Szilágyi Szabolcsot kiállították. A 20 éves játékos letörten nyilatkozott a mérkőzést követően.

 

Még több sport…