2024. július 27. (szombat) 05:33

A Milan 1–0-ra megverte odahaza a Tottenhamet

Brahim Diaz

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Milan 1–0-ra megverte odahaza a Tottenhamet a párharc első mérkőzésén.

Telt ház előtt fogadta angol riválisát az olasz bajnoki címvédő AC Milan, amelynek szurkolói látványos élőképpel fogadták a pályára kivonuló csapatokat. Egyik fél sem volt kifejezetten jó formában a mérkőzést megelőzően: a Milan hét nyeretlen tétmeccs után tudott győzni a Torino ellen a hétvégén, míg a Spurs a Leicester elleni fájó, 4–1-es vereséggel hangolt a nyolcaddöntő első mérkőzésére.

Az olasz csapat már a 7. percben feltörte a londoni reteszt: Théo Hernandez éles szögből leadott lövését még védte Forster, de a kipattanóra Brahim Díaz érkezett, aki a kapu közepébe lőtt – Forster még ebbe is beleért, de a fiatal támadó nem hagyta annyiban a dolgot, csukafejessel juttatta a labdát hálóba (VIDEÓ ITT). 1–0

A kapott gól hamar felébresztette az első percekben elalvó „sarkantyúsokat”, akik ezzel együtt – a mezőfölény ellenére – nem tudtak igazi veszélyt teremteni Tatarusanu kapuja előtt, vagy ha mégis, a 37 éves román kapusnak nem kellett bravúrt bemutatnia. A 45. percben aztán pont Tatarusanu mentette meg a kapott góltól a milánóiakat – védte Szon lövését, majd a kipattanóra érkező Kane kapufáról levágódó labdáját kanalazta ki –, de végül a dél-koreai csatár leshelyzete miatt nem volt jelentősége az akciónak.

A szünet után folytatta a San Siro ostromát a Tottenham, de a Simon Kjaer vezette olasz védelem jól állta a sarat. Aggódni csak az ápolások miatt kellett, de sem Tatarusanut, sem Tonalit nem kellett lecserélni. A hajrába lépve aztán kétszer is betalálhatott volna a Milan, ám De Ketelaere (Perisic közreműködésével) és Thiaw is a kapu mellé bólintott – a milánói alakulat minimális, de megérdemelt előnnyel utazhat a londoni visszavágóra.

Még több sport…