2024. szeptember 21. (szombat) 04:44

Oftedal szépen búcsúzott

A Győri Audi ETO KC története során hatodszor diadalmaskodott a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A négyes döntő után az utolsó klubmérkőzését játszó Stine Oftedalról és a Bietigheim egyébként káprázatos meneteléséről írnak a külföldi lapok.„A döntőben szétrobbant az álom: a Bietigheim kikapott a Győrtől” – írta a BL-döntő után a Handball-World, megjegyezve, hogy a német csapatnak ez volt története legfontosabb mérkőzése. A Győrt lenyűgözőnek, a Bietigheimet harcosnak jellemezték.

A Német Kézilabda-szövetség (DHB) elnöke, Andreas Michelman úgy értékelte a Bietigheim BL-ezüstjét, hogy „mérföldkő a német kézilabdában.”„Bízom benne, hogy ezt a történetet együtt folytatjuk mind klubszinten, mind a válogatottal” – tette hozzá.

A norvég lapok a döntő legértékesebb játékosaként távozó győri klasszisról, Stine Oftedalról írtak.A Tv2 annyit írt: „Pótolhatatlan – Bajnokok Ligája-arannyal koronázta meg klubpályafutását a kapitány”.„Ennél nem lehetne sokkal jobb. Az egész egyszerűen eufórikus, szóval hihetetlenül boldog vagyok. Az utolsó két perc elillant, majd kipukkadt a buborék. Amikor vége lett, potyogtak a könnyeim” – mondta a lapnak Stine Oftedal, akit csapattársa, Veronica Kristiansen méltatott.„Emberként és játékosként is pótolhatatlan. Minden hiányozni fog vele kapcsolatban, de örülök, hogy ezen a nyáron még velem lehet”.

A norvég klasszis visszavonulása már kész tény, a csúcson akarta abbahagyni, s ez most a Győr BL győzelmével sikerült.A norvég válogatottal még vár rá a Párizsi olimpia, ahol ugyancsak nyerhetnek. És utána jöhet az esküvője, Rune Dahmkeval, aki a Kiel kézilabdázója. És a hírek szerint a német városban fognak élni.

 

Még több sport…