2024. szeptember 23. (hétfő) 16:37

A szövetségi kapitány dilemmái

Hosszú Katinka visszatért és megcélozta hatodik olimpiai részvételét, Milák Kristóf kevesebb mint egy évvel a párizsi játékok előtt továbbra is csak szárazföldi edzést végez. A két úszóklasszis helyzetéről beszélt Sós Csaba, magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Sós Csaba őszintén válaszolt Rónai Egon kérdéseire. „Élsportról beszélünk, itt a legjobb úszók a legfontosabbak. Ő szerintem attól már távol van, hogy főszereplő legyen”
Kétségtelen, akinek decemberig nincs A-szintje, nem lesz válogatott, ezért nem kapja meg azt a támogatást, mint eddig, de azért Hosszú ott lehet a párizsi olimpián, ugyanis az A-szintet 2024. június 23-ig kell megúszniuk, s ha nem lesz nála két jobb idővel rendelkező magyar versenyző, ugyanakkor a kapitány szerint Hosszú számára nem reális az éremszerzés.

Milák Kristófról elmondta, hogy továbbra sem kezdte el a medencés edzéseket, csak szárazföldön készül.„Most lenne a csúcson, ezért fájdalmas nekem, akármi következik innen. Ha végigdolgozta volna az egész szezont és a vb-t sem hagyta volna ki, olyan időt úszott volna az olimpián, hogy ha kilenc másodpercet futnak száz méteres síkfutásban, akkor is róla beszéltek volna. Ez már biztos nem lesz. Ha januárban komolyan beleáll, még akár az is elképzelhető, hogy nyer, de olyan időt biztosan nem úszik, ami a képességei alapján benne van”

A szövetségi kapitány reagált a Magyar Úszószövetség elnökének, Wladár Sándornak kijelentésére is, miszerint Milák tartozik Magyarországnak.
„Elnök úr szó szerint azt mondta: tartozik annyival magának és Magyarországnak, hogy lejár az edzésekre. Ezt a részt kihagyták belőle és kvázi úgy jött le, hogy az elnök azt mondta volna, hogy sikerrel vagy pénzzel tartozik” – jegyezte meg a szövetségi kapitány.
Milák klubjának, a Budapesti Honvéd SE-nek az elnöke, Gergely István bízik Kristófban, ezért nem vonták meg tőle a támogatását. Sós egyébként nem tud kommunikálni Milákkal, hiszen az úszó még a telefont sem veszi fel.

Még több sport…