2024. szeptember 24. (kedd) 20:30

A Veszprém legyőzte a BL-címvédőt

A Veszprém 33–28-ra megverte a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 1. fordulójában a sorozat címvédőjét, a Magdeburgot, ráadásul idegenben.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
B-CSOPORT
SC Magdeburg (német)–Telekom Veszprém 28–33 (18–21)
Magdeburg, 4224 néző. Vezette: Horácek, Novotny (csehek)
MAGDEBURG: Portner – Hornke 4, Magnusson 5 (5), CLAAR 5, Jensen, DAMGAARD 6, Musche 4. Csere: Hernandez (kapus), O’ Sullivan, Bergendahl 1, Lagergren, Smarsson 1, Weber 2. Edző: Bennet Wiegert
VESZPRÉM: Corrales – GASPER MARGUC 5 (2), REMILI 5, FABREGAS 6, Ligetvári, El-Dera 2, Mahé 2. Csere: BIOSCA (kapus), Sandell 3, Pesmalbek 2, Descat 1, CASADO 5, Koszorotov 2. Edző: Momir Ilics
Az eredmény alakulása. 6. p.: 3–3. 9. p.: 4–5. 11. p.: 5–7. 17. p.: 10–11. 22. p.: 12–15. 31. p.: 18–22. 35. p.: 21–22. 39. p.: 21–25. 42. p.: 21–26. 54. p.: 26–30.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/2
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics: – Nagyon elégedett és boldog vagyok, különleges élmény az idény első Bajnokok Ligája-mérkőzésén a címvédő otthonában győzni. Fantasztikus mérkőzést játszottunk, a második félidőben ragyogóan védekeztünk, az első félidőben csak a támadással lehetek elégedett. A második félidőben kicsit megtört a lendületünk az ellenfél kapuja előtt, de egy időkéréssel visszatértünk a helyes játékhoz. Csapatként teljesítettünk jól, és időnként rendkívül okosan támadtunk.

Az első pillanattól kezdve mintaszerű volt a Telekom Veszprém támadójátéka a címvédő Magdeburg otthonában, a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A németeknél nagy különbség volt az előző idényhez képest, hogy sérülése miatt nem játszott a csapat legjobbja, az irányító Gísli Kristjánsson, de az Építők kerete sem volt teljes, onnan is egy izlandi hiányzott, hiszen térdsérülése után még a rehabilitációját végzi a balszélső Bjarki Már Elísson.

Az első félidő így is nagyon intenzív volt, egy híján negyven gól született, a magyar bajnok kézben tartotta a meccset, sokkal hatékonyabban és gördülékenyebben támadott az ellenfélénél. Az első harminc percben tíz veszprémi játékos iratkozott fel a gólszerzők közé, akik 26-ból összesen öt lövést hagytak csak ki a szünetig. Kicsit úgy tűnt, mintha az ellenfelek engedték volna játszani a másik csapatot, elmaradtak a nagy ütközések, az első játékrészben egyik oldalon sem a védelem volt a meghatározó.

Mivel a kapusok az első játékrészben nem játszottak kiemelkedő szerepet – mindegyiknek két-két védése volt csak –, egy feljavuló kapusteljesítmény megváltoztathatta volna a találkozó képét, ami a szünetig a Veszprém fölényét hozta, amely úgy játszott, mintha már az első fordulóban tudatni akarta volna a többiekkel, hogy Kölnbe szeretne utazni júniusban. Viszont ha már a kapusok: kellemes meglepetést okozott Ignacio Biosca, aki júliusban csatlakozott a Veszprémhez, miután Vladimir Cupara váratlanul eligazolt, és látszott, hogy a 28 éves spanyol kapus bizonyítani akarja, hogy egyáltalán nincsen űr Rodrigo Corrales mögött, önfeláldozóan vetődött és hetest hárított, letette a névjegyét.

A második félidő közepére a vendégcsapat megnyugtató, hatgólos előnyt dolgozott ki, remekül működött a Nedim Remili–Ludovic Fabregas francia kapcsolat, nagyon érezték egymást, a spanyol irányító Agustín Casado pedig újra bizonyította, hogy tökéletesen illeszkedik a Momir Ilics által megkövetelt játékrendszerbe. Az első 45 perc során az az érzése volt a nézőnek, hogy a Veszprémnek minden sikerül, és nem azért, mert szerencséje van. Ilics ekkor még türelmet és nyugalmat kért a játékosaitól, bár nem igazán érződött a Magdeburgon, hogy fordítani tudna, vagy egyáltalán akarna.

„Minden gól számít, faultoljatok!” – szólt Ilics utasítása az utolsó időkérésnél, Fabregas be is talált, Biosca pedig kivédte az utolsó hazai lövést, a Veszprém így magabiztosan és megérdemelten nyert 33–28-ra, semmi sem fenyegette a győzelmét, a két ponton túl pedig az is látszott, hogy ez a csapat nagyon együtt van.
Korábban
A-csoport
OTP Bank-Pick Szeged–PSG (francia) 29–31 (13–16)
A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Porto (portugál)–Wisla Plock (lengyel) 24–23 (11–13)

Még több sport…