2024. szeptember 19. (csütörtök) 03:40

Ádám gól, Szalai kupagyőzelem

Ugyan a múlt héten már kevés magyar légiós lépett pályára csapatával (hiszen az európai bajnokságok nagyrészt befejeződtek), a válogatott játékosok közül Ádám Martin és Szalai Attila is sikerélménnyel gazdagodva térhetett haza, hogy a héten már a válogatottal készülhessen a soron következő Eb-selejtezőkre.

Ádám Martin a múlt héten két bajnokin is szerepelt a koreai Ulszanban, a csapat mind a kettőt megnyerte (idegenben 3–1-re, otthon 5–1-re), és az elsőn előbb gólt szerzett, majd a gárda harmadik gólja előtt gólpasszt is adott. Így 15 tétmeccs után öt gólnál és négy gólpassznál tart Dél-Koreában, ebben az idényben. Legközelebb már Montenegró és Litvánia ellen folytathatja jó sorozatát, hiszen a válogatottban a legutóbbi két meccsén egyaránt gólt szerzett.

Sikeres hétvége után jöhet a válogatotthoz Szalai Attila is, aki a Fenerbahcéval megnyerte a Török Kupát – és Szalaival a soraiban hiba nélkül teljesített a Fener védelme, ugyanis a csapat 2–0-ra győzött az Istanbul Basaksehir elleni döntőben. A magyar védő végigjátszotta a meccset, ez az első trófeája pályafutása során, amit aktuális csapatával megnyert.

Még több sport…