2024. július 27. (szombat) 05:48

Augsburg kontra Leverkusen

Február 3-án a 19. játéknappal folytatódik az első osztályú német labdarúgó bajnokság. A tartósan betegállományban lévő Manuel Neuer továbbra is hűtlen a – gyengélkedő – FC Bayern kapujához. Így vasárnap a colos portás nélkül lép pályára Wolfsburgban a müncheni stoplis brigád.

Pénteken 20:30-kor fúj majd sípjába Augsburgban a gyászruhás bíró. A leverkuseni vendégek gurigázására már több tízezren váltottak jegyet. Izgalmasabb rangadónak ígérkezik másnap az 1. FC Köln kontra RB Leipzig meccs. Hiszen a dómvárosi srácok csupán tizenkettedikek az aktuális Bundesliga tabellán, ahol Gulácsi Péterék a harmadik posztot őrzik. Az élen „természetesen” az FC Bayern, s meglepetésre az Union Berlin. Ezen fővárosi klub idegenben győzte le (0:2) a rivális Herthát, s legközelebb a mainzi fiúkat vendégeli meg a Spreenél. Talán folytatódik sikerszériájuk.

Bezzeg gyengén muzsikál már hónapok óta a Hertha BSC. Lapátra is került február küszöbén a peches team frontembere: Fredi Bobic sportigazgató. Az 52 éves szakvezető „bűne”, hogy csapata tartósan hátul kullog a toplistán. Most is a másodosztály réme fenyegeti a west-berlini fiú kórust. Anno a balkáni sportvezér által menesztett Dárdai Pál is csak egy időre tudta gatyába rázni a szellemtelenül focizó, jelenleg 20:32-es gólaránnyal szomorkodó bagázst. Szombat délután Eintracht Frankfurt kontra Hertha összecsapás borzolja majd a drukkerek idegeit.

 

Még több sport…