2024. július 27. (szombat) 05:13

Az FTC Pakson is győzött

Bár a 72. percig vezetett, végül 3–1-es vereséget szenvedett a Paks a listavezető Ferencvárosból az NB I 4. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A találkozó után a két vezetőedző értékelt.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.
„Tudtuk, hogy a Paks hazai pályán harcolni fog, ezért szép, látványos focival nem nyerhetünk. Nekünk is fel kellett venni a kesztyűt, harciasnak kellett lennünk, és ez ma megvalósult. Fzikálisan jó állapotban vagyunk, a kvalitásainkat viszont csak akkor tudjuk bizonyítani, ha a helyzeteinket gólra váltjuk. Az első félidőben domináltunk, de nem használtuk ki a lehetőségeinket. 1–0 után változtatni kellett a felálláson, örülök, hogy a cserejátékosok jó teljesítményt nyújtottak. Nem voltak rizikósak a cseréink, hiszen tisztában vagyok a játékosok képességeivel. Mivel hátrányban voltunk, ezért támadókat kellett behoznunk, ők meg tették a dolgukat. Az új igazolásunkat, Owusut is azzal küldtem fel, hogy szeretném, ha felgyorsítaná a játékot, s megfordítaná az eredményt.”

Waltner Róbert, a Paks vezetőedzője így értékelt.
„A vereség ellenére jó mérkőzést játszottuk a Ferencvárossal, a 72. percig vezettünk, de hibáztunk védekezésben. Szerencsénk sem volt, mert a második gólnál csupán néhány centivel ment el a labda a védőnk előtt. Ráadásul nekünk is voltak még helyzeteink, Osváthnak volt a második félidő elején egy nagyon jó átlövése, Sajbán fejesét bravúrral védte Dibusz, s szintén neki volt még egy kapussal szembeni helyzete is, de az is kimaradt. Talán az ikszet megérdemeltünk volna, de nem véletlen, hogy a Fradi toronymagasan vezeti a bajnokságot, s a nemzetközi porondon is jól szerepel. Az ilyen minőségű játékosok góllal büntetik a védekezési hibákat, ráadásul olyanokat tudtak becserélni, akiknek a kezdőben is lenne helye. Megtettünk mindent, a vereség ellenére elégedett vagyok a játékosaimmal, erre lehet építeni a folytatásban.”
Hozzátette, bár a Ferencváros elleni fegyelmezett és bátor játékuk nem vezetett eredményre, játszott négy fiatal, a kapuban Simon Barnabás ezen a mérkőzésen debütált az NB I-ben, s nagyszerűen védett. Vas Gábor most játszott először belső védőt, és jól teljesített, valamint lehetőséget kapott Gyurkits Gergő, továbbá Horváth Kevin 17 évesen bemutatkozott az NB I-ben.
Az első élvonalbeli meccsét a Fradi ellen játszó 18 éves kapusra külön is kitért.
„Azt kértem Simon Barnabástól, hogy úgy teljesítsen, mintha csak edzésen, edzőmérkőzésen lenne, hiszen azért kapta meg a lehetőséget, mert ezeken jól dolgozott. Élt is ezzel a lehetőséggel, a gólokról nem tehetett, ellenben jól védett, az első félidőben volt egy bravúrja is. Szép jövő előtt állhat, ha így fejlődik tovább.”

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ, ELHALASZTOTT MÉRKŐZÉS
Paksi FC–Ferencvárosi TC 1–3 (Kinyik 49., ill. Owusu 72., Zachariassen 84., R. Mmaee 90. – 11-esből)
Paks, Paksi FC Stadion, 2501 néző. Vezette: Csonka

Még több sport…