2024. szeptember 08. (vasárnap) 01:35

Azerbajdzsánban kezd a Fehérvár

Az OTP Bank Liga negyedik helyezettjénél mozgalmasan telt a holtszezon, számos kulcsjátékosa és vezetőedzője is távozott a nyáron, így nehéz megítélni, hogy milyen eredményre lehet képes. Az Újpestre igazolt tréner, Bartosz Grzelak helyére érkezett Pető Tamásnak ráadásul ez az első megbízatása a legmagasabb szinten.
A Fehérvár tavaly ugyan lemaradt az európai porondról, összességében mégis rutinos szereplőnek számít a nemzetközi színtéren, míg ellenfele története során mindössze harmadszor futballozhat valamelyik kupasorozatban. Az előző két alkalommal sok sikerélménye nem volt, mert 2021-ben és 2022-ben is elvesztette a párharcát a macedón Shkëndija, illetve a szerb Cukaricki ellen. A Fejér vármegyei együttes két éve egészen a selejtező utolsó köréig jutott a Konferencia-ligában, akkor ugyanúgy azeri riválissal kezdett, s 5-3-as összesítéssel lépett túl a Gabalán.
A visszavágót jövő szerdán Székesfehérváron rendezik, a párharc győztese a ciprusi Omonia és a georgiai Torpedo Kutaiszi csatájának továbbjutójával csap össze a harmadik körben, a vesztes pedig búcsúzik a nemzetközi porondtól.
A csütörtökön 18 órakor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Még több sport…