2024. július 27. (szombat) 05:38

Bayern diadal, Hertha kudarc

Sandro Schwarz

Március 10-én a 24. játéknappal folytatódik az elsőosztályú német foci viadal. Aznap este az 1. FC Köln vendége a bochumi brigád lesz. Szombaton pedig a Hertha BSC kontra Mainz 05 rangadó tartja majd izgalomban Közép-Európa legnépesebb metropoliszát.
Mint emlékezetes a Bundesliga tabellát vezető müncheni klub a hó elején a stuttgarti fiúkat püfölte el (1:2). Az Union Berlin pedig gólmentes rangadót vívott a kölni srácokkal. Így jelenleg a Dortmund együttese mögött a toplista harmadik helyén várják az újabb kihívásokat. Bezzeg a másik fővárosi klub szurkolói örültek volna egy döntetlennek. Ám a félolasz Sandro Schwarz
vezetőedző és játékosai hatalmas zakóval térhettek vissza a Spreehez. Leverkusen – Hertha BSC 4:1. A Bundesliga leghálórezegtetőbb meccsén ismét leszerepelt Drádai Pál egykori csapata. Király Gábor erősségű portása sincs már régen a west-berlini stoplis brigádnak. A trénerek egymásnak adják a kilincset, ám így is gyakorta fenyegeti a kék-fehéreket a másodosztályba való lezüllés réme. Apropó edzők! Mint emlékezetes Jos Luhukay 2012 derekán vette át az – anno alapításának 120. évfordulóját ünneplő – foci team irányítását.
Harmincegy hónap után adta át a staféta botot a Hertha hajdan sikeres és népszerű magyar labdarúgójának. Dárdai remekül dolgozott. Bő négy év után Palit Ante Čović váltotta a pálya szélén – szinte csak percekre… Rövid ideig bírta a Spree-parti strapát az egykori világbajnok focista, Jürgen Klinsmann is. Távozása 2020 februárjában drámai volt: ma a dél-koreai válogatott jól fizetett trénere a germán szakvezető. Azóta féltucat edzőt „fogyasztott el” a hullámzó színvonalon gurigázó stoplis brigád. Alexander Nouri két hónap után került lapátra, s Bruno Labbadia sem tudott megmelegedni a kispadon. A peches Brunótól ismét Pali vette át a fővárosi csapat karmesteri pálcáját. Dárdai 2021-ben januártól novemberig dirigált. Utódja, alig negyed évre Tayfun Korkut lett, akit Felix Magath követett tíz hétre. A Hertha BSC elsőosztályú klub maradt az aktuális 2022/23-as idényben is. A berlini kék-fehérek edzője tavaly nyár óta Sandro Schwarz. Teamje a 24. játéknap küszöbén a 14. a Bundesliga tabellán.

Még több sport…