2024. július 16. (kedd) 08:21

Bayern München – Kompanyt választották

A Burnleyt irányító Vincent Kompany lesz a Bayern München vezetőedzője – erősítette meg a német Sky Sportnak Karl-Heinz Rummenigge, a bajorok elnökségi tagja.„A sportigazgatónk Kompany mellett döntött. Ez még nem hivatalos, a felek az utolsó részleteket ütik épp nyélbe. Guardiola ajánlotta be őt nekünk, ezzel pedig komoly szívességet tett. Vincent csapatkapitány volt nála a City-ben, de Pep a Burnleyben is figyelemmel követte őt. Pep jól ismeri Vincentet, mi pedig nagyra tartjuk a véleményét.”

A Manchester Cityben több mint tíz évet lehúzó, 89-szeres belga válogatott Kompany 2020-ban vonult vissza, azóta az Anderlecht vezetőedzője, majd a Burnley menedzsere volt; az angol klubot első idényében feljuttatta a Premier League-be, majd idén  kiesett vele.Jelenlegi munkaadójához 2028-ig köti szerződés, ebből kell kivásárolnia őt a Thomas Tuchel utódját kereső Bayernnek, amelyet több kiszemeltje visszalépése miatt egyre jobban szorít az idő.

A belga edzőnek nem lesz könnyű dolga. bajoroknál, nem véletlen, hogy Rumenigge-ék nehezen találtak Tuchel helyére trénert.A német edző és magyar társa könnyedón fognak másik csapatot, a hírek szerint több Premiere Leauge klub is sorban áll. Ugyanakkor Löwöt itthon is szívesen látnák, például az UTE kispadján.

Még több sport…