2024. május 18. (szombat) 22:47

Bronzérmes a női pisztolyos csapat

Női pisztolyos csapat

A Major Veronika, Jákó Miriam, Csonka Zsófia összeállítású magyar női pisztolyos csapat bronzérmet nyert a Tallinnban zajló légfegyveres Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Az olimpiai programban nem szereplő szám délelőtti alapversenyének első részében a magyar trió 857 kört lőtt, és ezzel második helyen jutott tovább a következő szakaszba. A folytatásban az első négyben kellett zárni ahhoz, hogy végül éremért léphessenek lőállásba Majorék. A 20 lövéses második részben 568 körrel negyedikként végzett a magyar egység, így a németekkel küzdhetett meg a bronzéremért.
Az éremcsatában remekül kezdtek Majorék, 8-0-ra elhúztak, majd amikor a rivális 8-6-ra szépített, a magyar szakmai stáb időt kért. Ezt követően ismét sokkal pontosabban céloztak ellenfelüknél a magyarok, akik így 16-6-ra diadalmaskodtak, és megnyerték a bronzérmet.
A versenynap korábbi szakaszában a férfi pisztolyos csapat Tátrai Miklós, Nagy László, Szemán Dávid összeállításban 842 körrel a 13. helyen zárt az alapverseny első részében, és nem jutott tovább.
A Péni István, Pekler Zalán, Hammerl Soma összetételű puskacsapat az első szakaszból 944,5 körös eredménnyel másodikként ment tovább, ám a folytatásban nem sikerült kiharcolni a lehetőséget az éremszerzésre, a 20 lövéses részben ugyanis 623,4 körrel hetedik lett az együttes.
A Mészáros Eszter, Dénes Eszter, Bajos Gitta összetételű női puskacsapat az alapverseny első szakaszából 944,5 körös eredménnyel továbbjutott, majd a következő részben 627,1 kört ért el, és ezzel negyedik lett, ami azt jelenti, hogy szintén bronzéremért lőhet, magyar idő szerint 18 órától a lengyelek ellen.

Még több sport…