2024. július 27. (szombat) 04:55

Bundesliga: gurul a labda

A német elsőosztályú focibajnokság új idényének legtöbb gólja a Köln – Bréma rangadón esett. A dómvárosi legényegylet már a félidőben 5:1-re vezetett. A szünet után folytatódott a gyengén muzsikáló vendégek leckéztetése.

1. FC Köln kontra Werder Bremen 7:1. Az 1963-ban életre hívott, idén jubiláló (nyugat)német Bundesliga drukkerei már nagyon várták, hogy kedvenceik pályára lépjenek. A nyitó meccsen döntetlent játszott az RB Leipzig az FC Bayern (1:1) ellen. A sokszoros müncheni bajnokoktól már nem kikapni is szép teljesítmény! Az Union Berlin a Hoffenheimet (3:1) darálta be a hétvégén. A másik fővárosi team kikapott idegenben. Bochum – Hertha BSC 3:1.

Nem unatkozott a közönség a frankfurti stadionban sem. A Majna-parti stoplis brigád 3:0-ra gatyázta el a Schalke együttesét. Dupla ennyi gól esett a Wolfsburg – Freiburg (6:0) találkozón. Stuttgart kontra Mainz (1:1) A télies, csapadékos időjárás ellenére a Bundesliga rajtját százezrek élvezték a németországi lelátókon, s milliók a képernyőn. Folyt. köv. január végén!

Még több sport…