2024. szeptember 16. (hétfő) 21:04

Csányi az elnök

Csányi Sándor a magyar üzleti élet egyik főszereplője immár 50 éve, s egy ideje ő az MLSZ elnöke is. Kétségtelen a magyar focit is nagyjából rendbe tette, s azt nem tudhatjuk, hogy egy-két dologban miért nem tudott továbblépni, például miért játszik annyi légiós az NB I-ben, miért csak 12 csapatos a bajnokság, de valószínűleg ez nem főleg rajta múlik. Az például bizonyosan nem az ő felelőssége, hogy egy 2 ezer fős falunak NB I-es csapata lehet és az akadémiák is harmatgyengék. Egyébként viszont többek között az ő érdeme, hogy ilyen remek szövetségi kapitányunk van, akit megvéd mindenféle alantas támadástól, amiről mi nem is nagyon tudunk, csak sejtjük, amikor például a külügyér keményen lobbizott a kiöregedett Dzsudzsákért…

És Csányi ért a focihoz, a miniszterelnökkel ellentétben, ezt mutatja a bolgár-magyar utáni nyilatkozata is. Mert mit is mondott:

„Hát kiszenvedtük… – mondta a magyar futball főnöke. – Miután megszereztük a vezetést és emberelőnybe is kerültünk, nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz.Sajnos világos, hogy olyan kulcsemberek nélkül, mint Orbán Villi, Varga Barnabás vagy Sallai Roland, nem olyan eredményes a csapatunk, mint velük…”

Még több sport…