2024. szeptember 21. (szombat) 22:31

Csányi – Túl sok a légiós

Az MLSZ elnöke szerint egy kudarc van a klubfutballban, amiről nem tudja, minek tulajdonítható, ez pedig az alacsony nézőszám. Szerinte sokat javult az NB I. színvonala, jobb lett a stadionok kulturáltsága is, és mégis kevesebben vannak a meccseken, mint szeretnék, noha az átlagnézőszám felment 4000-re. „Ez még mindig kevés”.

Csányi szerint továbbra is kevés a magyar játékos. „Egy-két kivételtől eltekintve akár 8 külföldi is van a kezdőcsapatokban” – mondta. Nem a Fradira gondolt, mert ők már más szinten vannak, majd a közgyűlésen a hallgatóság soraiban helyet foglaló Garancsi Istvánra mutatva úgy szólt: „mióta több magyar van a Videotonban, sikeresebb is a csapat, és még kevesebbe is kerül”. Hozzátette, ha kell, akkor ki kell venni a pénzt a bankból, és el kell kezdeni költeni.

„Nem vagyok a külföldiek ellen. Ha nagyon jó színvonalú játékosok jönnek, az jó, mert növelik a színvonalat és a fiatalok is tudnak tőle tanulni. De ha sokan vannak középszintűek, azt pénzkidobásnak érzem.”Csányi Sándor kritikával illette a fiatalok játékperceit is: a szám rövid idő alatt 34 ezerről 26 ezer percre csökkent. Eközben a magyar játékosoké nagyjából stagnált, a külföldieké pedig nagyon magas,

Az elnök arról nem beszélt, hogy miért nem korlátozza az MLSZ a külföldi játékosok számát, hiszen megtehetné, hogy csak 3-4 külföldi  lehetne egyszerre a pályán. Vajon ebben mi akadályozza Csányit? A klubok elnökeinek ilyen nagy hatalma lenne, hogy a magyar foci fejlődését is akadályozzák? És talán a kevés néző rejtélye is itt van elásva, hiszen madár a játékosok nevét sem ismerik a nézők, a légiósok ugyanis jönnek-mennek.

 

Még több sport…