2024. július 22. (hétfő) 10:18

Csercseszov – Célfutballt kell játszanunk

Sztanyiszlav Csercseszov szerint egyértelműen a Leverkusen a két labdarúgócsapat Európa-liga-nyolcaddöntőjének esélyese. A Ferencváros vezetőedzője már megálmodta a kezdőcsapatot – többek között erről is beszélt a szerda kora esti sajtótájékoztatón.

– A Bayer Leverkusen a párharc favoritja?
– Egyértelműen. De ez nem jelent semmit.
– Megnézte a két évvel ezelőtti, Leverkusen elleni meccseket?
– Sőt, a Bayer korábbi mérkőzéseit is megnéztem. De ennek nem sok jelentősége van, legfeljebb tanulni lehetett belőlük. Fiatal, gyors, lendületes csapat lesz az ellenfelünk, amely kifejezetten érdekes futballt játszik.
– A Leverkusen vezetőedzője, Xabi Alonso a meccs előtti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a Ferencváros van olyan jó, mint a Monaco. Mit szól hozzá?
– Két különböző klubról beszélünk. Teljesen más a klubok történelme, játékoskerete, sőt színekben is különbözünk, mi zöld-fehérek vagyunk, ők piros-fehérek. A csoportban valóban kétszer találkoztunk velük, és jó eredményeket értünk el, de az már a múlt. Mindenesetre örülök, hogy az ellenfél vezetőedzője jó csapatnak tart bennünket.
– És a Leverkusen jobb, mint a Monaco?
– Nem lehet összehasonlítani a két csapatot. Két jó együttes találkozott, öt gól született, de mi most a Leverkusenre készültünk. Teljesen mindegy, ki kivel milyen eredményt ért el. A lényeg, hogy tudjuk, mi a célunk, és ezúttal igazi célfutballt kell játszanunk. Európa-liga-nyolcaddöntőben lépünk pályára, a nyomás kifejezés számomra értelmezhetetlen ezen a szinten.
– A védelem összeállítása mekkora nehézséget okozhat?
– Aki a keretben van, teljes értékű harcos. Nem kell a sérüléseknek túl nagy feneket keríteni, más csapatok is szenvednek hasonló problémákkal. Nem új ez a nemzetközi futballban. Ezért is jött két fiatal velünk, ugyanúgy bevethetőek. Nem tudom, hogyan alakul a csütörtöki összecsapás forgatókönyve, a kezdőcsapatot már megálmodtam, de hogy a cserék hogyan alakulnak, nem.
– A védekező középpályások között is sokkal kisebb a merítési lehetősége, mint az elmúlt idényben. Aissa Laidouni Berlinbe távozott, Muhamed Besic keresztszalag-szakadást szenvedett…
– Aissa Laidouni fontos láncszeme volt a csapatunknak, Muhamed Besic is remek játékos, de megvannak a megfelelő játékosaink most is erre a pozícióra. Vécsei Bálint, Amer Gojak, Kristoffer Zachariassen is bevethető itt, megoldják a rájuk bízott feladatot.
EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS – csütörtök
18.45: Bayer Leverkusen (német)–Ferencváros (Tv: M4 Sport)

Még több sport…