2024. szeptember 25. (szerda) 22:22

Csercseszov új csapatot épít

A 2023 elején az Üllői útra hozott futballisták többsége csalódást okozott. Sztanyiszlav Csercseszov sem találta a megoldást: a játék és a legtöbb mérkőzés eredménye sem tette, nem is tehette elégedetté a vezetőket, szurkolókat. Nem meglepő, hogy ezért, részben kényszerből, a csapat visszatért a régi gyakorlathoz, és nyáron próbálja átalakítani a csapatot. Olyannyira, hogy a keretet a bőség, a túlkínálat jellemzi, és ha most kellene az orosz edzőnek megmondania, kik alkotják a támadósort, alighanem hosszas fejvakarás lenne a reakció: Mohamed Abu Fani, Nikolai Baden Frederiksen, Halmai Ádám, Katona Bálint, Lisztes Krisztián, Marquinhos, Xavier Mercier, Ryan Mmaee, Tokmac Nguen, Owusu Kwabena, Alekszandar Pesics, Adama Traoré, Varga Barnabás, Kristoffer Zachariassen közül ki lesz ott a kezdőcsapatban?

Aligha kérdés, az újak megkapják a bizonyítási lehetőséget: az izraeli Mohamed Abu Fani a Maccabi Haifától érkezett, a megszerzéséért sokat tett a magyar bajnok. Alekszandar Pesicset is régóta figyelik a zöld-fehérek, a Crvena zvezda elleni El-meccseken testközelből láthatták a szerb bajnokság korábbi gólkirályát, a mentalitása, küzdőszelleme miatt sokat várnak tőle. Varga Barnabás a magyar bajnokság gólkirályi címének birtokosa, aki nagyon mélyről indulva érkezett meg az Üllői útra: alacsonyabb osztályokban futballozva, majd Gyirmóton, egy szinte végig védekező, végül kieső csapatban szerzett 13 gólt, ezért csapatával ellentétben maradt az élvonalban, Pakson 32 bajnoki mérkőzésen 26 gólt szerzett, többet, mint Ryan Mmaee (12) és Adama Traoré (11) összesen. Mint régen: olyan vidéki klubban kiemelkedően teljesítő játékost szerzett meg a Ferencváros, aki a válogatott keretnek is tagja. És sajtóhírek szerint a Fradi érdeklődik az orosz Daler Kuzjajev és Arszen Zaharjan, a svéd-mozambiki Carlos Strandberg, és a tunéziai Mohamed Ali ben Romdan iránt is.

Nem vitás, őrületes konkurenciaharc várható, és nemcsak elöl, a támadósorban. Biztos helye szinte csak Dibusz Dénesnek lehet. Bogdán Ádám elköszönt, Varga Ádám kölcsönben Kecskeméten szerepelt (a kapus mellett Katona Bálint és Katona Máté is visszatért a KTE-től a zöld-fehérekhez), igaz, ott is jobbára Varga Bence mögött a kispadon ült, hasonló szerep várhat rá a bajnoknál is.
Új csapat épül, sok munka vár tehát Sztaniszlav Csercseszovra, és a szurkolók reménykedhetnek benne: Kubatov Gábor fél év, egy év múlva sikeresnek minősíti a nyári átigazolási időszakot.

Még több sport…