2024. május 20. (hétfő) 11:52

Dán csatár a Fradiban

A Nemzeti Sport már beszámolt róla, hogy a játékos kölcsönbe a Ferencvároshoz kerülhet. A Ferencváros nem közölte, hogy kölcsönszerződésről vagy végleges átigazolásról van-e szó. Ugyanakkor a holland Vitesse bejelentette, hogy a csatár egy évre kölcsönbe, vételi opcióval került a zöld-fehérekhez.
Nikolai Baden Frederiksen 18 évesen a Nordsjaellandból a Juventus utánpótlásába került, az olasz klub előbb Hollandiába (Fortuna Sittard), majd Ausztriába (WSG Tirol) adta kölcsön.
Jelenlegi klubja, a Vitesse 2021-ben szerezte meg a 180 centiméter magas csatárt; az első holland idényében 28 bajnoki mérkőzésen nyolc gólt szerzett, ebben a kiírásban 13/2 volt a mérlege.
„A középcsatár hazája utánpótlás-válogatottjait is végigjárta az U16-tól egészen az U21-ig. Összesen 34-szer viselte a dán nemzeti mezt, és 11-szer talált be az ellenfelek kapujába. A 2021-es magyar-szlovén rendezésű U21-es Európa-bajnokságon csapatával megnyerte a csoportját a franciák, az oroszok és az izlandiak előtt, míg a negyeddöntőben csak tizenegyesekkel maradt alul a későbbi győztes németekkel szemben” – írja róla a fradi.hu.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Myenty Abena (suriname-i, Slovan Bratislava – Szlovákia), Owusu Kwabena (ghánai, Qarabag – Azerbajdzsán), Nikolai Baden Frederiksen (dán, Vitesse – Hollandia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérhet: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Manner Balázs, Radnóti Dániel István, Varga Zétény
Kiszemeltek: Beni (Benedito Mambuene Mukendi, angolai, CD Trofense – Portugália), Halmai Ádám (Soroksár), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia)
Távozók: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország, legutóbb kölcsönben NK Maribor – Szlovénia), Csontos Dominik (soroksári kölcsön után Mezőkövesd, onnan ETO FC Győr), Aissa Laidouni (francia-tunéziai, Union Berlin – Németország), Rasmus Thelander (dán, Aalborg BK – Dánia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Franck Boli (elefántcsontparti, Gaziantep FK – Törökország, Qarabag – Azerbajdzsán)

Még több sport…