2024. szeptember 19. (csütörtök) 02:56

Dárdai büszke Marcira

„Amikor a lefújást követően beszéltem vele, gratuláltam is neki, de hozzátettem, hogy ezt ossza be, mert legközelebb a huszonötödiknél fogok. Úgy gondolom, akkor vallhatja magát valaki stabil válogatottnak, ha legalább huszonötször magára ölthette a címeres mezt, addigra szert tesz annyi rutinra, amennyi ezen a szinten kell” – mondta Dárdai Pál a Sportalnak.

Edzőként úgy véli, hogy fia jól szállt be, a feladatát megoldotta, de ebből a meccsből messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni. Véleménye szerint – ha a sérülések elkerülik – fiának szép jövője lehet a válogatottban.”Amikor 18-19 évesen szóba került a behívása, akkor még korainak érezte, úgy volt vele, hogy a német utánpótlás-válogatottakat végigjáró Mártonnak 60-70 tétmeccs rutinra szüksége van, hogy a tapasztalatszerzés mellett az esetleges kritikákat is tudja kezelni. Marco Rossi a legjobb pillanatban tette be a válogatottba. Amikor a szövetségi kapitány decemberben Berlinben járt, mindent megbeszélt Marcival.”

Marcit nagy tapssal fogadta a Puskás stadion közönsége, ez nyilván a Dárdai névnek köszönhető, valamint annak, hogy a magyar válogatottat választotta a német helyett. „Remekül érzi magát, a beilleszkedéssel egyáltalán nem volt gondja, Sallai Roland, Willi Orbán és a többiek, vagyis a »német delegáció« nyomban a szárnya alá vette. Nagyon tetszett neki a Puskás Aréna hangulata is, igaz, ehhez már hozzá van szokva, hiszen a Hertha sokszor lép pályára hatvan-hetvenezer néző előtt. Három belső védővel játszik a válogatott, ha nem jön közbe semmi, Marci benne lehet abban az öt-hatban, aki az Európa-bajnokságra utazhat”.

Még több sport…