2024. július 22. (hétfő) 09:51

Dárdai Pál: Nem halok éhen

A Hertha BSC-t játékosként és edzőként korábban 25 éven át szolgáló Dárdai Pál a német Kickernek adott interjújában elmondta, nem a pénz az elsődleges szempontja következő edzői munkahelyének kiválasztása során.

„Ha kapok egy edzői ajánlatot, az az érzésem kell legyen, hogy ez passzol hozzám. Nem vagyok az a típus, aki könnyen vállal el egy munkát. Motivált kell legyek. Lényegtelen, hogy a Bundesligába, a másodosztályba, vagy az utánpótlásba hívnak. Őszinte embereket szeretnék magam köré. Ha ez adott, akkor foglalkoznék a megkereséssel – és a legjobb esetben bele is vágnék rögtön. A pénzügyi része a dolognak másodlagos, nem halok éhen, nem kaszinóztam el pénzem” – mondta el a sportlapnak Dárdai Pál.
A beszélgetés során a szakember összehasonlította a magyar és a német futballt.
„Mindenekelőtt az infrastruktúrában adódik különbség. Ezenkívül: Németország egy futballőrült ország, több mint 80 millió lakossal. Itt egyszerűbb dolog jó futballt csinálni. De a magyarok keményen dolgoztak azon, hogy felvegyék a lépést a németekkel – gondoljunk csak a 2021-es Eb-csoportmeccsre. Ott meglátszott a munka, amelyet beletettek ebbe.”

Még több sport…