2024. szeptember 19. (csütörtök) 18:33

Félpályás gólt lőtt Kerkez Milos

Kerkez Milos

Kerkez Milos a magyar foci legnagyobb csillaga Szoboszlai Dominik mellett, a holland bajnokságban hétről-hétre megvillan, s már négy gólt lőtt. Nem csoda, hogy már a Benficával is szóba hozták a 19 éves játékost, aki sokáig lehet majd a magyar válogatott erőssége is. A Transfermarkt egyébként 10 millió euróra értékeli a játékost, s így ő a harmadik legértékesebb magyar Willi Orbánnal és Sallai Rolanddal holtversenyben..

Vasárnap este 3:0-ra nyert az AZ Alkmaar a Fortuna Sittard vendégeként a holland bajnokságban. A magabiztos győzelemből Kerkez Milos egy félpályás szólógóllal vette ki a részét. A magyar válogatott 19 éves balhátvédje a mérkőzés 41. percében, 1-0-ás állásnál csapott le egy eladott labdára a saját térfelén. Mivel egyik Fortuna-játékos sem mozdult ki rá, hogy szerelje, Kerkez vezetni kezdte a labdát az ellenfél kapuja felé.
A Fortuna térfelének közepén az ellenfél egyik játékosa szerelni próbálta, egy másik pedig öles léptekkel próbálta őt utolérni, azonban Kerkeznek sikerült megőriznie a labdát. A tizenhatoshoz közelítve az ellenfél középsővédője kihátrált előle, ezzel megnyílt az út a kapu felé.
A tizenhatoson belül négy Fortuna-játékos is körbevette a magyar focistát. Ő azonban higgadtan a bal alsó sarokba tekert. A vetődő kapus nem tudta elérni a labdát.

A mérkőzést követően Kerkez csapata a holland bajnokság negyedik helyén áll, öt ponttal lemaradva a második és harmadik helyen álló Ajaxtól és PSV-től. Kerkeznek ez volt a negyedik gólja védőként a szezonban. A bajnokságban és a Konferencia-ligában is két gólt rúgott eddig. A vajdasági születésű játékos eddig hat alkalommal szerepelt a magyar válogatottban.

Még több sport…