2024. szeptember 19. (csütörtök) 04:11

FTC: Abu Fani és Pesics érkezik

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a 25 éves, 14-szeres izraeli válogatott középpályás Mohammed Abu Fani és 31 éves, egyszeres szerb válogatott csatár, Alekszandar Pesics is a szerepel a Ferencváros kiszemeltjei között. A Nemzeti Sport úgy tudja, mindkét játékos szerződtetése ügyében előrehaladott tárgyalások folynak, sőt helyi sajtóértesülések szerint már az egyezség is megszületett az átigazolásukról.
A szerb zurnal.rs szerb portál szerint a Ferencváros 1.5 millió eurót fizet Pesicsért, aki pályafutása során másodszor hagyja el a Crvena zvezdát (2018-ban az Al-Ittihadhoz igazolt) – azt követően távozhat, hogy a most befejeződött idényben 40 tétmeccsen 16 gólt ért el, tízet pedig előkészített (egy gólpasszt a Fradi elleni El-csoportmeccsen is adott).
Abu Fanival kapcsolatban pedig a one.co.il ír arról, hogy a szerb csatáréhoz hasonló összeg fejében érkezik a Fradihoz, négy idényre írhat alá, miután a klubok már megegyeztek.
Eközben a bolgár sportal.bg szerint a bolgár bajnok Ludogorec és a horvát aranyérmes Dinamo Zagreb mellett a Ferencváros is érdeklődik a 22 éves, koszovói Albion Rrahmani iránt. Az FC Balkani csatára a 2022–2023-as évadban 16 góllal gólkirály lett a koszovói élvonalban, az Európa-konferencialigában pedig 12 mérkőzésen hét gólt szerzett (mindegyiket a selejtezőben). Kérdés, ha Pesicset valóban szerződteti a Fradi, szükség lenne-e egyáltalán még a koszovói támadóra, amikor már az NB I gólkirálya, Varga Barnabás is aláírt a Ferencvároshoz.
A Nemzeti Sport úgy értesült, Rrahmani szerződtetéséről nincs is szó az Üllői úton, míg Abu Fani és Pesics ügyében bizonyos részleteket még tisztázni kell a tárgyalásokon a szerződtetésükhöz.

Még több sport…