2024. szeptember 23. (hétfő) 00:35

FTC – Aláírt az örmény

Edgar Szevikjan érkezéséről az orosz sajtó már a múlt héten írt adott, a Nemzeti sport pedig kedden jelezte, hogy a négyszeres örmény válogatott szélsőt már orvosi vizsgálatra várja a Ferencváros. A 22 éves játékos azóta átesett az orvosi vizsgálatokon és miután eddigi klubjával, az orosz Pari Nyizsnyij Novgoroddal is minden részletben megállapodott az FTC.

„Újabb játékossal bővült férfi labdarúgócsapatunk kerete, a négyszeres örmény válogatott középpályás, Edgar Szevikjan a tavaszi szezonban már zöld-fehérben futballozik. A 22 éves balszélső a Nyizsnyij Novgorodtól érkezik a Népligetbe”.

A Transfermarkt által 1.8 millió euróra becsült Szevikjan Moszkvában született, utánpótláskorú labdarúgóként a spanyol Levanténél pallérozódott, majd 2022-ben igazolt Oroszországba, a Nyizsnyij Novgorodnál 40 tétmérkőzésen nyolc gólig jutott. Szerződése 2025 nyaráig kötötte az orosz klubhoz, ebből vásárolta ki őt a Ferencváros.Szevikjan végigjárta az orosz utánpótlás-válogatottakat, majd az örmény nemzeti csapat mellett döntött, tavaly mutatkozott be az örmény válogatotban.

 

Még több sport…