2024. szeptember 21. (szombat) 22:28

FTC – Lisztes lehet a megmentő?

Lisztes Krisztián

Az utóbbi hetekben csak szenved az NB I-ben a Ferencváros, s talán egyedül Lisztes Krisztián játéka jelent valami reménységet. A Fradi-tábor régóta vár egy saját, az utánpótlásból érkező kedvencre, ám kérdés, beteljesíti-e a reményeket a 17 éves Lisztes, akinek erős konkurenciával kell megküzdenie a játékpercekért.

A támadó a Fehérvár ellen duplázott, a Paks ellen gyakorlatilag gólpasszt adott, teljesítményével kivívta a szurkolók elismerését. Nem ritka eset a nemzetközi futballban sem, hogy egy hullámvölgy „kinyitja a kaput” a fiatal játékosoknak, és lehet, most Lisztessel is ez történik. A hullámvölgyben logikus lépés volt Csercseszovtól, hogy bedobta Lisztest, mivel új impulzus kellett a csapatnak. Igaz, nem is nagyon tehetett mást, hiszen a csapat hetek óta formán kívül játszik.

Az orosz edző eddig nem nagyon favorizálta a magyar játékosokat, s Kubatov falazott neki, állandóan azt ismételgeti az elnök, hogy a magyar játékosok drágák és nem elég képzettek. Ez természetesen nem igaz, a Paks és a Kecskemét hétről-hétre igazolja ennek ellenkezőjét. Csercseszov nem igazán jó pszichológus, de hát az oroszok nem is erről híresek. Amikor Lisztes két gólt rúgott, az orosz edző azzal biztatta, hogy ne bízza el magát. Miután addig nem nagyon játszatta, ez aligha fordul elő azzal a játékossal, akinek mér az apja is válogatott volt és a sokáig az FTC meghatározó alakja.

 

Még több sport…