2024. július 22. (hétfő) 10:08

FTC:chilei válogatott jön

A 18-szoros chilei válogatott támadó, Ángelo Sagal a Ferencvárosnál folytathatja a pályafutását – az FTC hétfőn jelentette be a szerződtetését.„Március 6-án, hétfőn hivatalossá vált, hogy a Ferencvárosi Torna Clubban folytatja pályafutását a 29 éves chilei válogatott szélső, Ángelo Sagal, aki a török Gaziantep FK együttesétől érkezett” – adta hírül a fradi.hu.
Magyarországon ugyan februárban lejárt az átigazolási határidő, de a természeti katasztrófa miatt a bajnokságtól visszalépő két klub, a Hatayspor és a Gaziantep játékosai külön engedélyt kaptak a nemzetközi szövetségtől (FIFA), hogy az átigazolási határidőktől függetlenül klubot válthatnak március 5-ig. Így került a Ferencvároshoz februárban kölcsönbe a Hataysportól a francia-tunéziai középpályás, Mehdi Boudjemaa és ennek köszönhetően érkezett most Sagal is.
A klub azt nem jelentette be, hogy Sagal mennyi időre kötelezte el magát, kölcsönbe vagy végleg érkezett-e. A Transfermarkt szerint a nyárig kölcsönbe jött.
„Szeretném visszanyerni a formámat, amire itt meg is van a lehetőségem. Úgy érzem, hogy a földrengés után érthető módon kicsit visszaesett az állapotom, de ennél a nagyszerű klubnál újra a régi lehetek. Nagyon sokat futok, és azt gondolom gyors is vagyok, ez az egyik erősségem. Jó támadónak tartom magam, még ha gólszerzésben nem is vagyok annyira erős, de a gólpasszokban jeleskedem” – nyilatkozta Sagal az átigazolása kapcsán a FradiMédiának.
A 29 éves, 18-szoros válogatott Sagal ebben az idényben 15 élvonalbeli meccsen két gólt szerzett és egy gólpasszt is adott, 2020 óta futballozik Törökországban (egy évet a Denizlisporban is játszott), a Süper Ligben nyolcvan meccsen öt gól és hét gólpassz a mérlege. Az értékét 1.3 millió euróra becsüli a Taransfermarkt.
Sagal már tavaly is szóba került a Ferencvárosnál, akkor Franck Boliért cserélte volna el a klub a játékjogát a Gazianteppel, de az akkori török sajtóhírek szerint a chilei magas fizetési igénye miatt nem született megállapodás.

Még több sport…