2024. május 20. (hétfő) 10:34

Fucsovics kikapott, a franciák egyenlítettek

Nem sikerült kettőre növelni a franciák elleni előnyt a teniszezők Davis-kupájában. A második egyest a kiválóan adogato Ugo Humbert nyerte a legjobb magyar játékos, Fucsovics Márton ellen. Nyílt maradt a csata a szombati második napra.

Piros Zsombor bravúros győzelme után a világranglistán 71. helyen álló Fucsovics Márton folytatta a nála 15 hellyel hátrébb álló Ugo Humbert ellen. A 24 éves franciával két évvel ezelőtt Stuttgartban találkozott, és azt a meccset Humbert elég simán, 6:3, 6:1-re megnyerte.

További hírekért kövesse a sportal.hu-t a Facebookon!
Ahogy Fucsovics, úgy Humbert is a harmadik körig jutott az Australian Openen. Előtte a francia négy tornán is az első körben zúgott ki. Ugyanakkor Humbert 2020 januárja óta három ATP-tornán tudott nyerni, 2021 júniusában pedig a világranglista 25. helyén is állt. 2019-ben, Wimbledonban pedig nyolcad-, a 2020-as olimpián pedig negyeddöntős volt.

Ugo Humbert nagyon intenzíven kezdett, mint egy falról, úgy jöttek vissza tőle a labdák. Nem csak kiválóan adogatott, de hasonló jól fogadott is. Hiába volt Fucsovicsnak a harmadik játékban két bréklabdája is, a francia kiszerválta a gémet, majd elvette a magyar adogatását, így viszonylag gyorsan 4:1-re vezetett az ellenfél.

Fucsovics nem bírt a francia Ugo Humberttel a Davis-kupában (Fotó: Pozsonyi Zita)
Sajnos a mi oldalunkon némi tanácstalanság volt tapasztalható, Fucsovics nem nagyon talált a kiválóan ütő Humbert játékának az ellenszerét. Félóra játék után már 5:2 volt oda, ugyanakkor amikor az alapvonalon mozgatta az ellenfelét, rendre pontokat tudott csinálni belőle. De nem sikerült teljesen túljárni az ellenfél eszén, sokkal jobbak volt az első szervái, és ez az első szettben döntőnek is bizonyult, 41 percnyi játék után 6:3 lett oda.

Ennél több kellett a folytatásban, és a második szett legelején úgy nézett ki, hogy Fucsovics elkapta a fonalat, semmire hozta első adogatását. Aztán jöttek újra a hibák, a francia próbált hosszú labdamenetekben kikényszeríteni a hibát, amit sikeresen meg is valósított. Kétzser is elvette a magyar adogatását, aki tanácstalanul tekint ki a kispad mögött ülő edzőjére, Nagy Péterre. Humbert pedig különösebb megingás nélkül hozta a szervagémjeit.

Szombaton folytatódik a Davis-kupa mérkőzésünk. Déltől előbb Marozsán Fábián és Valkusz Máté párosunk a Nicolas Mahut, Arthut Rinderknech duó ellen kezdi napot. Majd Fucsovics–Bronzi, Piros–Humbert meccseket rendeznek.

„Nagyon jól játszott az ellenfelem, hiba nélkül. Gratulálok neki, ha így megvernek nem tudok mit csinálni. Örülök, hogy Zsombi nyert, így még életben van a győzelem. Remélem, holnap jobban fog menni a játék, és akkor a siker is meglehet.” – mondta szomorúan Fucsovics.

Davis-kupa, Világcsoport-selejtező, 1. nap
Magyarország–Franciaország 1–1
Fucsovics Márton (71.)–Ugo Humbert (86.) 3:6, 2:6

Még több sport…