2024. április 18. (csütörtök) 13:49

Fucsovics Márton a legjobb 32 közé jutott

Az Australian Openen már csak két magyar teniszező volt versenyben egyesben, közülük Fucsovics Márton nyerni tudott a második fordulóban, míg Bondár Anna kiesett.

Fucsovics az első fordulóból egy küzdős, hosszúra nyúlt meccsen jutott tovább, de a legjobb 64 között már inkább ő dominált a dél-afrikai Lloyd Harris ellen. A magyar játékos az elsőt két szettet simán hozta, 6:2-re és 6:3-ra, míg a harmadikban szorosat játszva veszített.

A negyedik játszmában melyben 1:2-nél Fucsovics hat bréklabdát hárított, majd 4:4-nél elvette Harris adogatását, aztán könnyedén kiszerválta a 3 óra 6 perces mérkőzést, írta az MTI.

Fucsovics a következő fordulóban a 15. kiemelt Jannik Sinnerrel játszik majd, őt három meccsükből kétszer már le tudta győzni. A magyar játékos az Australian Openen kétszer is a legjobb 16 közé került korábban, mindkétszer Roger Federer állította meg.

Bondár Anna a 2017-es Roland Garros győztesével, a lett Jelena Ostapenkóval játszott, és az első két játszmában komoly gondot is okozott ellenfelének. Az első szettben Ostapanko csak a rövidítésben tudott 7:6-re nyerni, mí a másodikat Bondár hozta 7:5-re. A harmadikra viszont kifulladt a magyar játékos, egyetlen gémet sem tudott nyerni, 6:0 lett oda.

Még több sport…