2024. szeptember 21. (szombat) 17:33

Fucsovics Párizsra gondol

Fucsovics Márton pályafutása során másodszor nyert ATP-tornát, amikor vasárnap délután két játszmában legyőzte az argentin Mariano Navonét a bukaresti 250-es torna döntőjében. Hat év szünet után ismét ATP-tornagyőztes. Fucsovics így esélyt szerzett a párizsi olimpián való indulásra, miután a jövő heti világranglistán 29 helyet javítva az 53. helyen áll majd.

Az ötkarikás játékok tenisztornáján a férfi és a női egyesben is a június 10-én kiadott világranglista első 56 helyezettje szerepelhet, s egy nemzetből maximum négy játékos vehet részt a tornán, vagyis akár még a 65-70. hely környékéről is oda lehet kerülni a résztvevők közé – jelenleg a 63. hely még olimpiai részvételt érne.

Fucsovicsnak még 120 megvédendő ranglistapontja van a június 10-i zárásig, s ha addig nem szerez egyetlen pluszpontot sem, csak megvédi a 120-at, szinte biztosan ott lesz a vonal fölött. A megvédendő pontjai nélkül Fucsovics a 67. helyre esne vissza, ám a ranglista zárásáig még ő is szerepel több tornán.Fucsovics legközelebb az április 30-án kezdődő, az ATP Challenge Tourba tartozó cagliari versenyen indul, majd részt vesz a római ezres mesterversenyen, aztán május végén kezdődik a Garros – ahol alanyi jogon főtáblás.

Még több sport…