2024. szeptember 24. (kedd) 18:37

Gergényi, a fenomenális

Az évek óta vergődő Fehérvár kezd magához térni, s ebben többek között az új igazolásoknak van nagy szerepe, nemcsak Kalmár, hanem Gergényi érkezése is stabilizálta a csapatot, s ez különösen a védelemre hatott üdítően. Az ellenfélnek ezúttal esélye sem volt.

Gergényi Bence szeptember elején igazol a Fehérvához a ZTE-től, ahol öt idényt töltött el. A Kisvárda elleni bajnokin úgy tűnt, gyorsan megtalálta a helyét új csapatában, vele stabilabbá vált a védelem, s számos labdaszerzéssel tűnt ki a mezőnyből. Nem beszélve arról, hogy hosszú bedobása után született a fehérváriak egyenlítő gólja. A 3–1-re megnyert mérkőzés után beszélgettünk a 25 éves védővel.

„Fenomenális volt a teljesítménye a mai napon, pláne, hogy számára új pozícióban futballozott a védekező hármas tagjaként, de ezen a poszton sem hibázott sokat. Valóban stabilabb lett vele a játékunk, főleg védekezésben sokat jelent, hogy velünk van, nagyon könnyű vele együtt dolgozni” – így jellemezte Gergényi Bence teljesítményét Bartosz Grzelak.

Még több sport…