2024. szeptember 08. (vasárnap) 03:21

Gerrard szavait tetováltatta magára

„Vannak az életben sorsszerű dolgok. Dominik rátalált arra a Steven Gerrard-idézetre, amit magára tetováltatott 15 évesen, a bal kezére, hogy mindig lássa, ha behajlítja a kezét. Az idézet így szól: »A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér.« Azért döntött a tetoválás mellett, hogy erőt meríthessen, ha esetleg mélypontra került.
Gerrard akkor volt a csúcson, amikor Dominik ovis volt. A nyolcas mez a klub szimbóluma, és ezt most megkapja a fiam. Nehéz ilyenkor meghatottság nélkül beszélni, pláne, hogy én az örök kritikusa voltam.
Amikor most, a szerződések elkészítésekor megkérdezték tőle, mi van a bal alkarjára írva, kikerekedett szemekkel néztek rá a válasz után. Lehidaltak, mondjuk így”– mondta a Telexnek az átigazolás után Szoboszlai Dominik édesapja, Szoboszlai Zsolt.

A tetoválását még 2017-ben, az U17-es, oroszok elleni győztes bombagól után a kezdőkörben ülve mutatta meg nekem az MTK-pályán, és már akkor úgy beszélt róla, hogy ezek nem csak szavak. A 114-szeres angol válogatott Gerrard 1998–2015 között volt a Liverpool játékosa, övé a harmadik legtöbb meccs a klub színeiben, 2003-tól a csapat kapitánya is volt.

„Dominik valóban ebben élt mindennap, hitt ebben az idézetben. Nincs a zsebünkben a bölcsek köve, nem akarok senkinél sem okosabb lenni. Nem szerettem volna, ha az én álmaimat valósítja meg. Nem kellett emlékeztetni soha arra, hogy a tehetség önmagában nem elég. Ha azt mondják nekünk tíz éve, hogy a gyerekem a Liverpoolba szerződik, és ekkora összeget fizetnek ki érte, azonnal aláírtam volna, azonnal kértem volna a papírt. Az alázatból és a szorgalomból viszont nem szabad engedni, mert a tehetség felelősség is” – folytatta a játékos édesapja, aki korábban edzője is volt.

 

Még több sport…