2024. szeptember 19. (csütörtök) 02:16

Guirassy góljai

Bundesliga

Noha a német elsőosztályú labdarúgó bajnokság tabelláját így szeptemberben a Leverkusen vezeti, s dobogós még az FC Bayern és a VfB Stuttgart együttese, a hálószaggatásban eddig ez utóbbi sváb klub jeleskedett. Pontosabban, igen tehetséges „fekete gyémántjuk”: Sorhou Guirassy. A colos, 27 éves, afrikai sportember az őszi Bundesliga szezonban már öt gólt lőtt.
Ennyi még gombócból is sok(k)! A 9-es számú trikó tulaja ezzel a teljesítménnyel megelőzi a Torjäger-ek („kapuvadásznak” hívja őket a német sport szleng) csatájában Kevin Behrenst. Ő a topliga egyetlen fővárosi egyesületében futkározik. A 32 esztendős atléta az Unión Berlin színeiben eddig négyszer rezegtetett hálót. Hasonló teljesítményre lehet büszke Victor Boniface (Bayer Leverkusen) is. A 189 centis, nigériai legényre még szép jövő vár. Európában, avagy egy másik kontinensen. Szorgalmas, szerény – élvezi a focit. Ja, s még csupán 22 éves!
Jonas Wind a VfL Wolfsburg gólgyárosa. A Volkswagen-team 24 esztendős csodagyereke, 1,90-es termetével is kitűnik a Bundesliga mezőnyében. Augusztus óta, eddig – három rangadón – négyszer idegesítette fel az ellefél portását, trénerét pazar találataival. Meccsenként (átlag) egy gólt szokott lőni Harry Kane. Az FC Bayern München népszerű, mosolygós, 30 éves angol matadora londoni kissrácként szerette meg a labdarúgást. Tartósan hűséges a sportághoz. Írni-olvasni alig tudott, midőn már a Temze-parti Ridgeway Rovers egyesület tagja lett. Ír édesapja hat-hét esztendősen vitte fiát az első „profi” edzésekre. Ma is büszke lehet Harryra, aki a Bundesliga egyik legújabb, legdrágább idegenlégiósa. Nyáron aláírt szerződése négy évre köti a bajor klubhoz, ami 100 millió eurót is megér.

Még több sport…