2024. szeptember 21. (szombat) 11:54

Győzött a DVTK és a Kecskemét, az MTK kikapott 

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a DVTK 2–1-re győzött a szlovák Zeleziarne Podbrezová ellen, míg az MTK vezetett a Hajduk Split ellen, de végül két góllal kikapott. A Kecskemét kétszer 60 perces félidejű meccsen 2–1-re győzött a szlovén Aluminij ellen.

Az MTK kemény csatát vívott az erős Hajduk Splittel Ljubljanában. Az első félidőben nagyszerű támadás végén az MTK megszerezte a vezetést. Kata Mihály kényszerítőzött Németh Krisztiánnal, majd higgadtan helyezett a hálóba 10 méterről. A kék-fehérek nem tudták megtartani az előnyt a második félidőben, Leon Dajaku és Marko Livaja találatával a horvátok fordítottak, majd Livaja újabb góljával 3–1-re megnyerték a mérkőzést.
Bár a DVTK hátrányba került a 9. percben a Zeleziarne Podbrezová ellen az ausztriai Ennsben, a diósgyőriek a 45. percben Vlagyiszlav Klimovics fejesével egyenlítettek. Szergej Kuznyecov csapata a hajrában a győztes gólt is megszerezte. Lőrinczy lövése után a labda megpattant Papp Marcell sarkán, és a kapus mellett a hálóban kötött ki.
Radenciben az Aluminij–Kecskemét meccsen – amelyen két 60 perces félidőt játszottak a felek – a szlovénok megszerezték a vezetést az első negyedóra végén, de a 61. percben Szabó Alex a labdát közelről bekotorva egyenlített. Pálinkás Gergő kihagyta a büntetőt a 89. percben, ám a 119. percben a léc alá bombázott, így Szabó István együttese megnyerte a mérkőzést.
NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Hajduk Split (horvát)–MTK Budapest 3–1 (0–1)
Ljubljana
MTK: Demjén – Várkonyi (Varju, 54.), Kádár (Kocsis G., 60.), Bobál D. (Spalek, 60.) – Hej (Kovács M., 75.), Kata (Horváth A., 60.), Thiam (Végh, a szünetben), Stieber Z. (Bognár I., a szünetben), Antonov (Vadnai, a szünetben) – Molnár R. (Zuigeber, 75.), Németh K. (Zsóri, a szünetben)
G: Livaja (2), Dajaku, ill. Kata
Diósgyőri VTK–Zeleziarne Podbrezová (szlovák I.) 2–1 (1–1)
Enns (Ausztria)
A DVTK kezdőcsapata: Sentic – Farkas D., Szatmári, Bárdos, Godfrey – Klimovics, Vallejo, Vancas – Obounet, Jurina, Lukács. 2. félidő: Danilovics – Csirmaz, Csorbadzsijszkij, Célestin, Bokros – Klimovics (Papp M., 60.), Holdampf, Bényei – Csatári, Lőrinczy, Medgyes
G: Klimovics, Papp M., ill. Talakov
Aluminij (szlovén)–Kecskeméti TE 1–2 (1–0)
Radenci (Szlovénia)
A Kecskemét kezdőcsapata: Varga B. – Májer, Szabó A., Belényesi, Szalai, Katona L., Nikitscher, Szuhodovszki, Banó-Szabó, Kiss B., Szendrei. 2. félidő: Kersák – Nagy O., Szűcs, Iyinbor, Grünvald, Leoni, Meszhi, Bodor, Artner, Kovács K., Pálinkás
G: Jovanovic, ill. Szabó A., Pálinkás

Még több sport…