2024. szeptember 25. (szerda) 06:27

Győzött a Fradi

Gólzáporos meccsen győzött a Ferencváros a labdarúgó NB I 2. fordulójában Székesfehérváron. Az első félidőben a vendégek kétgólos előnyt szereztek, amelyre hárommal válaszolt a Fehérvár, de a ferencvárosiak összekapták magukat, és percek alatt szereztek három gólt, így mégis hazavitték a három pontot.

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ
Fehérvár FC–Ferencváros 3–5 (Kastrati 44., Kodro 53., 57., ill. Lisztes 13., Ramírez 31., Zachariassen 63., Varga B. 66., A. Traoré 71.)
Székesfehérvár, MOL Aréna, 7051 néző. Vezette: Bognár Tamás

Rangadó vagy sem? A Fehérvár FC és a Ferencváros az elmúlt évtizedben a legnagyobb riválisok voltak, sőt az utóbbi években is a két legerősebb magyar csapatként tartották számon őket. Még azzal együtt is, hogy egyre nagyobb méretet öltött a zöld-fehérek fölénye, amelyet mi sem jelez jobban, mint hogy egymást követő öt idényben végeztek az OTP Bank Liga élén, ám a székesfehérváriak is rendre a dobogós helyekért küzdöttek. Mostanáig… A jelenlegi évadban ugyanis a bennmaradás kiharcolását határozták meg célként a klubvezetők, úgyhogy a két csapat összecsapását nem is érdemes felcímkézni rangadónak – és sokáig úgy is tűnt, a találkozó első félideje ráerősít erre.

Az FTC már a 13. percben megszerezte a vezetést, jó letámadásának, illetve a hazai védelem teketóriázásának köszönhetően – az idény során először a kezdő tizenegybe jelölt Owusu Kwabena labdaszerzését követően a szintén először a kezdőcsapatba állított Lisztes Krisztián értékesítette a ziccert. A középcsatárként szerepeltetett 18 éves tehetségnek nagyon megy a Vidi ellen, emlékezetes, a tavasszal csereként beállva duplázott. A Fehérvár eleinte szívélyes vendéglátónak tűnt abból a szempontból, hogy sokszor vesztett labdát, rengeteg technikai hibával futballozott, ha pedig kontrázhatott volna, túl lassan szőtte a támadását. A 29. percben ráadásul szabadrúgást „ajándékozott” a Fradinak, amit a magyar rekordbajnok kihasznált: Cristian Ramírez a forduló, de az is lehet, hogy a hónap legnagyobb gólját lőtte.
Ezután a Fehérvár már kezdeményezőbben játszott, az FTC mégis lezárhatta volna már az első játékrészben a meccset. Lisztes Krisztián azonban körülményes volt, elpuskázta a helyzetét, az ellentámadásból pedig a hazaiak begyötörtek egy gólt Lirim Kastrati révén: a menteni igyekvő Ramírez még beleért a labdába, de menteni nem tudott – a felelősség azonban a legkevésbé őt, sokkal inkább társait terheli, akik legalább háromszor akaszthatták volna meg a hazai támadást. Megérezte a „vérszagot” a Vidi, feljebb tolta a védekezését – egészen az 57. percig, merthogy Kenan Kodro két szép találatával megfordította az állást!

Még a hazai cserejátékosok egy része is a pályára szaladt örömében, ám ekkor aligha gondolták, hogy kilenc perccel később ismét a zöld-fehéreknél lesz az előny. Pedig így történt, az FTC-nek két helyzet elegendő volt, hogy ismét magához ragadja a vezetést, ráadásul a 71. percben megszerezte ötödik gólját is, s ehhez azt is tegyük hozzá, hogy a félidőben beálló Abu Fani adta mind a három gólpasszt!
A Vidi hiába ment előre, erőfeszítését nem koronázta siker, az FTC két góllal jobbnak bizonyult nála – mégpedig olyan bajnokin, amely a hangulat, az események, a küzdeni akarás és a gólok alapján a rangadók stílusát és hangulatát idézte

Még több sport…