2024. szeptember 19. (csütörtök) 03:01

Hat gól– ikszelt az Újpest Felcsúton

A labdarúgó NB I 2. fordulójának nyitó mérkőzésén a Puskás Akadémia hazai pályán 3–3-ra végzett az Újpesttel.

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ
Puskás Akadémia–Újpest FC 3–3 (3–1)
Felcsút, Pancho Aréna, 3700 néző. Vezette: Pintér
Gólszerző: Colley (20., 36.), Levi (40.), ill. Ljujics (32., 46., 63. – az elsőt 11-esből)
ONLINE SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!
Szuper volt a hangulat – leginkább a vendégszektort zsúfolásig megtöltő újpesti szurkolók miatt. A lila-fehérek hívei optimistán érkeztek Felcsútra, hiszen csapatuk a bajnoki nyitányon 2–1-re legyőzte a Fehérvárt, igaz, a házigazda is bizakodva tekintett az ütközet elé, a Hornyák Zsolt edzette csapat az újonc Diósgyőr otthonából hozta el a három pontot (0–1). Már a bemelegítésre érkező vendégjátékosokat is óriási üdvrivalgás fogadta, és a drukkerek teli torokból énekeltek, amikor útjára indult a labda.
A legfontosabb kérdés a fővárosiaknál az lehetett, hogy a kiállítás miatt eltiltott Csoboth Kevint miként tudják helyettesíteni – Nebojsa Vignjevics a támadósor egyik szélére az éppen Felcsútról szerződtetett Kiss Tamást, a másik oldalra George Ganeát jelölte, és az egy héttel ezelőtt gólt szerző Matija Ljujics kapott szerepet az előretolt ék, Peter Ambrose mögött. A felcsútiak négy védővel és két szűrővel kezdtek, de a hátvédsor előtt Batik Bence kissé hátrébb helyezkedett, mint Marius Corbu. Jó iramban kezdődött a mérkőzés, de lehetett látni, hogy a csapatok nagyon jól felkészültek a másikból, a mérkőzés első szakaszában jelentős helyzetet egyik oldalon sem tudtak kialakítani.
Ugyanakkor az első igazi ziccer rögtön gólt hozott: egy pillanatra szellőssé vált az újpesti védelem, Luciano Slagveer indítása után Lamin Colley nagyon megverte Jorgosz Andzulaszt a futóversenyben, és megszerezte a vezetést.
Ha az első húsz perc eseménytelenül is telt, ez a gól alaposan felpörgette a játékosokat. Nem sokkal később Szolnoki Roland volt óvatlan, George Ganea pedig szemfüles, az ütközésnek tizenegyes lett a vége, és máris egyenlített az Újpest (1–1). Mondani sem kell, a vendégszurkolók kitörő örömmel fogadták a találatot, de ez nem billentette ki egyensúlyából a Puskás Akadémiát. Lamin Colley maradt egyedül (ez kevéssé volt érthető, hiszen ő a legveszélyesebb hazai támadó), és ismét a házigazdánál volt az előny.
S ami ezután következett! Jonathan Levi cselezett befelé, majd fantasztikusan nagy gólt lőtt a vendégek kapujába – kétgólos felcsúti előnnyel ért tehát véget az első játékrész.
Talán még az újpestiek sem reménykedtek olyan nagyszerű kezdésben a második félidőben, mint ami végül sikerült. Nebojsa Vignjevics a szünetben pályára küldte Heinz Mörschelt, aki elrobogott a bal szélen, jól adott középre, s Matija Ljujics szépített, majd nem sokkal később már ez állt a neve mögött: mesterhármas!
Mivel a légiós az első fordulóban is betalált, máris négy találatnál jár, s ez bizony nem akármilyen teljesítmény! A nagy iram érződött a hajrában, az utolsó percek a küzdelem jegyében teltek, kevésbé volt látványos a játék, de… A lefújás előtti pillanatokban – úgy tűnt – jött a csattanó: Lamin Colley mesteri mozdulattal a hálóba továbbította a labdát egy hosszú előreívelést követően, de a partjelző lest jelzett. Hosszas vizsgálódás vette kezdetét, s a felvételek alapján a játékvezető végül nem adta meg a gólt.
Hatgólos, fordulatos mérkőzést láthattak a nézők, a hazaiak meg nem adott találatáról sokat lehet még vitatkozni, ami viszont biztos: a remek teljesítményért mindkét csapat többet érdemelt volna egy-egy pontnál. 3–3

Még több sport…