2024. szeptember 21. (szombat) 06:23

Hertha – Dárdai visszatért

Dárdai Pál

A Hertha évek óta bukdácsol, miközben a legendájától Dárdai Páltól végleg megvolt, vagyis kifizették a magyar edzőt. Ám vele sosem esett ki a csapat, pedig 2015 és 2019 között, valamint 2021-ben irányította a Herthát. A kiesésre egyébként sosem volt akkora esélye a csapatnak, mint most. S miután több edzőt is kipróbáltak, visszakönyörögték a magyart, akitől legutóbb nem éppen szépen búcsúztak el. Igaz, az a sportigazgató, aki akkor otrombán viselkedett, már nincs a berlini gárdánál. Bár több felkérése volt más csapatoknál, nem vállalt el semmit, egy ideje, a családjával töltötte az időt. Igaz, közben az is felmerült, hogy a Fehérvár edzője lesz, ahol a nagyobb fia játszik, de az a hír is kásának bizonyult. A  régi-új vezetőedző a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

„Ez nem nehéz, hanem még annál is nehezebb feladat. Egyáltalán nem volt tervben, hogy ismét a Hertha vezetőedzője legyek, amióta Fredi Bobic távozott, arról beszélgettem a klub vezetőivel, hogy esetleg visszatérek az utánpótlásba. Most viszont megkerestek, hosszú órákig győzködtek, és végül abban maradtunk: megpróbálok segíteni, aztán a nyáron meglátjuk, hogyan tovább. Nyilván, aki annyi időt eltöltött ebben a klubban játékosként utánpótlásedzőként, vezetőedzőként, mint én, annak a Hertha sorsa mindig fontos lesz, de természetesen pontosan tudom milyen rettentően nehéz feladatra vállalkoztam”.

A szezonból még hat mérkőzés van hátra, a Hertha hátránya négy pont a biztos bennmaradást jelentő 15. helyen álló Bochummal szemben, s kettő az osztályozós, 16. pozícióban tanyázó Stuttgart mögött.
A berliniek az előző idényben az osztályozót megnyerve maradtak benn a Bundesligában

Még több sport…