2024. szeptember 25. (szerda) 10:38

Hertha – edzőtábor után éleslövészet

Hertha

Miközben javában zajlik a távoli Ausztráliában és Új-Zélandon a nők labdarúgó világbajnoksága számos európai klub legényei edzőtáborokban készülnek fel a hamarosan rajtoló friss szezonra.
Dárdai Pál vezetőtréner német-nemzetközi stoplis brigádja például az Alois-Latini-Stadionban gurigázott a szomszédos Ausztriában. Zell am See festői, tóparti üdülőhely, ahol két tétnélküli, felkészülési meccs között lazíthattak is a focisták. A nyári pihenőt követően augusztus 18-án rajtol az elsőosztályú német labdarúgó bajnokság – a Pali vezette berlini Hertha BSC nélkül. A nyitó rangadón a brémai gyepen a sokszoros bajnok bajor brigád rúgja a bőrt. Másnap a Borussia Dortmund együttese az 1. FC Kölnnek tart majd tornaórát. Gulácsi Péterék (RB Leipzig) pedig a Bayer Leverkusennel játszadoznak a hónap harmadik hétvégéjén.

A germán stadionokban hagyományosan sok százezer drukker élvezi a meccseket. A másodosztályba került Hertha révén a legfelsőbb ligában már csupán egyetlen fővárosi klub maradt. Az Union Berlin a szezon első szombatján az 1. FSV Mainz 05 gárdáját vendégeli meg.
A frankfurti fiúknak meg a darmstadti srácokkal kell csatázniuk azon az estén. A Wolfsburg kontra 1. FC Heidenheim 1846 találkozó is izgalmas lesz, hiszen a Volkswagen városban mutatkozhat be a a 61. Bundesliga idény új/vidéki teamje. Az fris foci szezonban a 2. Fußball-Bundesligában bemutatkozó Hertha BSC első meccse július 29-én este lesz. A berlini klubot a Fortuna Düsseldorf együttese vendégeli meg e hó utolsó szombatján. Akkor debütálhat Jeremy Dudziak a fehér-kékek színeiben!

Még több sport…